4 slimme manieren om geld te besparen op je telefoonrekening

0 Shares
0
0
0

Wil jij een hoge telefoonrekening voorkomen? Dan is het goed om te weten hoe je je telefoonkosten goed onder controle houdt. Vooral als je ook veel andere vaste lasten hebt, is het fijn als je geld kunt besparen op je telefoonrekening. Gelukkig is het op verschillende manieren mogelijk om je telefoonrekening te verlagen. Benieuwd naar deze manieren? Wij sommen er vier voor je op!

Kies het juiste telefoonabonnement

Het kiezen van het juiste telefoonabonnement is een van de beste manieren om je telefoonrekening te verlagen. Het is essentieel om een abonnement te kiezen dat past bij je gebruik. Neem daarom eerst goed je data- en belgebruik onder de loep, zodat je weet wat je maandelijks verbruikt. Als je hiervan op de hoogte bent, is het eenvoudiger om een abonnement te vinden dat bij je past. 

Je hebt de keuze uit verschillende abonnementsvormen, waaronder sim only en een abonnement inclusief toestel. Als je niet zit te wachten op hoge telefoonkosten iedere maand, is het voordeliger om voor een sim only te kiezen.

Gebruik je veel mobiele data? Dan is het een aanrader om te kiezen voor een bundel met onbeperkt internet. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het overschrijden van je bundel. Als je op zoek bent naar een telefoonabonnement dat bij je past, zit je met een mobiel abonnement van Odido goed. Met verschillende beschikbare opties vind je hier ongetwijfeld een bundel dat past bij jouw behoeften. 

Gebruik wifi

Heb je geen bundel met onbeperkt internet? Dan is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi-netwerken. Door wifi te gebruiken, bespaar je op je mobiele data en voorkom je extra kosten doordat je je bundel overschrijdt.

Houd er wel rekening mee dat niet alle wifi-netwerken veilig zijn. Maak dus alleen verbinding met vertrouwde wifi-netwerken. Als je vaak op wifi zit, hoef je mogelijk ook niet te kiezen voor een abonnement met heel veel mobiele data. Door vaker op wifi te internetten in plaats van op je mobiele data, kun je je telefoonkosten beter onder controle houden.

Schakel achtergrondprocessen uit

Veel apps blijven op de achtergrond onopgemerkt doordraaien. Als je je mobiele data gebruikt, is dat niet gunstig. Deze apps verbruiken dan data zonder dat je dit doorhebt. Het is daarom beter om deze processen uit te schakelen als je op je mobiele data aan het internetten bent. 

Via de instellingen van je telefoon kun je per app de achtergrondprocessen uitschakelen. Dit kan veel databesparing opleveren en is daarom zeker de moeite waard. Vooral als het voor jou elke maand weer een uitdaging is om binnen je datalimiet te blijven!

Sluit geen verzekering af

Heb je een nieuwe telefoon gekocht? Dan lijkt het misschien een goed idee om een telefoonverzekering af te sluiten. Als je probeert te besparen op je telefoonrekening, is het echter beter om dit niet te doen. Bij telefoonverzekeringen zijn de premies vaak hoog, wat niet fijn is als je op je telefoonkosten wilt besparen. Bedenk daarom of een verzekering voor jou echt noodzakelijk is. Vaak zijn problemen met je smartphone goed op te lossen met eigen middelen, in plaats van elke maand een hoge premie te betalen.

0 Shares
Gerelateerd