black and silver car door

Of je nu rijdt op twee of vier wielen, zo verzeker je je voertuig goed

0 Shares
0
0
0

Het maakt niet uit of je op een scooter, motor of in een auto rijdt: zodra je de weg op gaat, is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Niet alleen omdat het verplicht is, maar vooral omdat het je een hoop kopzorgen kan besparen als er iets misgaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en met de juiste verzekering hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je je voertuig goed verzekerd, ongeacht het aantal wielen? Die vraag wordt beantwoord in dit blog. Lees dus maar snel verder, dan ben je snel klaar voor je eerste ritje.

De dekking: het beste van het beste of net genoeg

Of je nu een scooter, motor of auto hebt, de WA-verzekering is hoe dan ook verplicht. Deze verzekering dekt de schade die jij aan anderen toebrengt tijdens het rijden. Dat is niet altijd genoeg, zeker niet voor nieuwere voertuigen. Alle schade aan je eigen voertuig komt dan namelijk voor je eigen rekening. Daarom wordt er vaak gekozen voor WA+ of Allrisk verzekering. Zo’n verzekering biedt net wat meer bescherming aan je eigen voertuig. Dat voelt toch iets veiliger, vind je niet? Met een WA+ verzekering ben je beschermd tegen bepaalde schade aan je eigen voertuig. Met een Allrisk brommer verzekering is vrijwel alle schade aan je eigen voertuig gedekt. De beste keuze is natuurlijk afhankelijk van jouw voertuig.

Wat is goed voor jou?

Een goede verzekering heeft voor iedereen een andere betekenis. Dat is ook logisch, want het is helemaal afhankelijk van het voertuig dat je hebt en de dekking die je nodig hebt voor dat voertuig. Voor nieuwe en dure voertuigen, zoals bijvoorbeeld een elektrische auto, is All Risk de beste keuze. Heb je een tweedehands pareltje gekocht die nog prima in orde is? Dan is WA+ waarschijnlijk perfect voor je. Heb je een voertuig dat al wat ouder is en niet veel meer waard is? Dan kun je prima met een WA-verzekering uit de voeten. Wat de perfecte match voor jou ook mag zijn, het afsluiten van een verzekering is super belangrijk en ook nog eens verplicht. Dus als jij net jouw nieuwe droom scooter hebt gekocht, wat is dan je eerste stop? Een scooter verzekering afsluiten, juist! Dat geldt uiteraard ook voor je auto, je brommer, je elektrische fiets of wat dan ook!

0 Shares
Gerelateerd