man standing beside white SUV near concrete road under blue sky at daytime

Tips om niet langs de weg te komen staan

0 Shares
0
0
0

Het onderhouden van je auto is niet alleen praktisch, maar het kan je ook veel tijd en geld besparen. Er wordt vaak gedacht dat mannen wel wat verstand hebben van de technische kant van auto’s, maar als het motormanagement lampje brandt komen er bij velen van ons al snel veel vraagtekens naar boven. Dat is niet erg, maar om te voorkomen dat je onverwacht met pech langs de weg komt te staan, geven we je vandaag een paar tips waarmee je je auto goed kan onderhouden. 

Controleer regelmatig de olie en vloeistoffen

Eén van de meest voorkomende oorzaken van autopech is een te laag oliepeil of een gebrek aan belangrijke vloeistoffen, zoals de rem- of koelvloeistof. Door deze regelmatig te controleren en bij te vullen, voorkom je dat de motor oververhit raakt of dat het remsysteem niet goed werkt. Zorg er daarom voor dat je altijd de juiste vloeistoffen bij de hand hebt. 

Check je banden

Om grip te houden op de weg is het regelmatig controleren van je banden een belangrijke check voor de veiligheid van je auto. Al helemaal als je een fanatieke optrekker bent. Versleten banden of te weinig bandenspanning kan leidden tot gevaarlijke situaties op de weg. Controleer daarom regelmatig of de profieldiepte voldoet aan de norm en of de bandenspanning in orde is. En dat is win-win, want hiermee voorkom je ongelukken en bespaar je op brandstof en de aanschaf van nieuw rubber.

Gebruik auto additieven voor betere prestaties

Als je wil dat de motor te allen tijde goed blijft presteren, is het slim om auto additieven, zoals die van Dutch Performance Products, te gebruiken om de prestaties van je auto verbeteren. Deze additieven helpen je om de motor schoon te houden en beschermen het tegen slijtage en afzetting. Denk bijvoorbeeld aan een reiniger voor de roetfilter om de carburateur goed schoon te houden. Handig om zo min mogelijk dat motorlampje te laten branden en de kans op pech te verkleinen. 

Plan preventief onderhoud

Eén van de beste manieren om pech te voorkomen is door op tijd onderhoud uit te laten voeren. Ga hiervoor op tijd naar de garage voor een kleine of grote beurt, waarbij alles belangrijke dingen worden nagekeken, want voorkomen is beter dan genezen. Als je lang met een probleem blijft rondrijden, kan dit resulteren in grotere problemen en duurder onderhoud. 

Dus als je niet met pech stil wil staan langs de weg raden we je aan om deze vier tips op te volgen en te zorgen voor je trouwe vierwieler. Het kost niet zoveel moeite en kan je een boel besparen!

0 Shares
Gerelateerd