Huishoudtrap Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Een huishoudtrap is een van die dingen die je geregeld over het hoofd ziet, maar wel degelijk en cruciale rol speelt in het dagelijks leven. Van ‘even’ het stof op de kast weghalen tot het lappen van de ramen: je gebruikt ‘m waarschijnlijk vaker dan je nu denkt. Het kan echter ook zijn dat je juist zo’n item mist in je leven en je er eigenlijk wel eentje wil aanschaffen. Maar, omdat het niet het meest gangbare item is, moet het niet de hoofdprijs kosten, wat we natuurlijk goed begrijpen.

In deze blog lees je over onze zoektocht naar budgetvriendelijke huishoudtrappen. Zo hebben we onder andere het assortiment van de Action en Lidl bekeken om te zien of dit item toevallig hier te koop is. Het zijn immers winkels die vele items voor een relatief lage prijs aanbieden, dus een zoektocht in die winkels, kan nooit kwaad! De uitkomsten van de zoektocht en uitgebreide omschrijven van alle gevonden en geselecteerde huishoudtrappen, lees je hieronder. Scroll dus gauw verder!

Huishoudtrap Action

Action is dé winkel voor koopjesjagers! Met een breed assortiment aan producten, van huishoudelijke artikelen tot knutselspullen en mode-accessoires, vind je altijd iets interessants voor een lage prijs. Zo hadden we eigenlijk stiekem verwacht dat er een huishoudtrap te vinden zou zijn. Helaas moeten we je teleurstellen met het tegendeel. Heb je echter nu iets van een verhoging nodig en is de Action je laatste hoop? Wellicht kan je met onderstaand product uit de voeten.

Opvouwbaar opstapkrukje

Prijs: €4,95

Met een hoogte van 22 cm ga je toch al bijna een liniaal aan hoogte de lucht in. Dankzij de antislip laag hoef je je verder geen zorgen te maken dat je er vanaf valt. Misschien is het qua esthetiek niet het mooiste ding dat je ooit hebt gezien, maar het is wel praktisch. Het krukje is namelijk opvouwbaar en schuif je bijvoorbeeld zo naast de wasmachine, zodat het niet opvalt en maar weinig ruimte inneemt. Hang je een ferme spijker op, dan zal je ‘m zelfs nog kunnen ophangen. Staat het krukje wel in het zicht, dan kan je genoegen nemen met een leuke zwarte of groene kleur van het krukje. Hoe dan ook een item dat onmisbaar is in ieder huishouden en vaker dan je denkt van pas zal komen!

Wellicht is er een dag/ week/ maand na de publicatie van deze blog, ineens wel een huishoudtrap in het assortiment van de Action te vinden. Controleer dit zelf via de volgende knoppen:

Huishoudtrap Lidl

Kijk aan. De Lidl. Het is een winkel waarbij niet iedereen zich op de hoogte is dat ze een enorm online-exlusive assortiment hebben. Een assortiment dat verder gaat dan boodschappen, maar zich meer richt op onder andere huis(houd)- en tuinartikelen. Wellicht vinden we hier dan wel een huishoudtrap!

PARKSIDE® Aluminium huishoudtrap

Prijs: €54,99

Eerlijk? Deze trap lijkt misschien wat aan de dure kant. Maar! Deze trap is hoog, van stevig materiaal, van goede kwaliteit en zeker de moeite waard om aan te schaffen. De werkhoogte ligt namelijk op een mooie 285 cm en je staat op een knap staaltje aluminum. Hij is gemakkelijk in gebruik te nemen en op te bergen en bovenaan de trap heb je een soort bakje waar je gereedschappen en dergelijken in kwijt kan. Zo kan je veilig omhoog lopen met twee handen en heb je je kwast/ boor/ whatever al op de plek van bestemming liggen.

Ben je nou toch nog een beetje teleurgesteld wat betreft de prijs, omdat je bijvoorbeeld helemaal niet zo’n hoge trap nodig hebt, dan hebben we semi-goed nieuws voor je. In het verleden zijn er namelijk ook weleens kleinere huishoudtrappen voor een kleiner prijsje in het assortiment van de Lidl geweest. Houdt het gehele assortiment daarom nauwlettend in de gaten!

Andere budget keuzes

Zonder twijfel willen we je graag voorzien in een aantal andere budget keuzes. In principe hebben we nog maar één echte huishoudtrap aan je laten zien en dat is ietwat karig. Zie hieronder een aantal verschillende huishoudtrappen, te koop bij meerdere winkels en voor verschillende prijzen.

Kibani Keukentrapje Basic – 4 treden – huishoudtrap

Prijs: €42,99

Wie dacht dat huishoudtrapjes niet stijlvol kunnen zijn, well, think again. Deze trap van Kibani komt namelijk in een mooie, stijlvolle zwarte kleur. Het heeft in totaal vier treden en de maximale stahoogte ligt op iets meer dan 90 centimeter. Dat betekent dat je, wanneer je boven je macht werkt, wel richting de drie meter hoog kan komen. Dankzij de stevige grip die je hebt op de treden, is dat werken op zulke hoogtes ook helemaal niet eng! De recensies zijn overigens ook overwegend positief (of zelfs nog wel meer dan dat), dus wellicht haalt dat je over de streep om deze trap aan te schaffen.

TM Huishoudtrap met 8 treden 150 kg aluminium

Prijs: €39,99 (was €119,99)

Ga naar een willekeurige bouwmarkt en sta versteld van de prijzen van de huishoudtrappen die daar worden verkocht. Ze schieten al gauw tot boven de honderd euro. Dan kijk je ineens wel anders naar de trap van de Lidl, nietwaar? Anyway, voor nu zouden we zeggen don’t walk but run naar Toolmania, want daar is deze parel afgeprijsd tot slechts €39,99. Hij heeft een draaggewicht van 150 kg en een hoogte van meer dan twee meter. Een absolute aanbieding, die je niet moet laten liggen als je bijvoorbeeld veel ramen te lappen hebt die zich op grote hoogte bevinden.

Infinity Goods Stevige Huishoudtrap 2 Treden

Prijs: €29,95

Vrouwen zijn over het algemeen wat kleiner dan mannen. Dat er niet altijd rekening met hun lengte kan worden gehouden, zie je wel in sommige moderne keukens, waar de bovenste keukens zich tegen het plafond aan bevinden. Never nooit niet dat jij daar dan zonder trapje op kan staan. In zo’n geval ben je niet opzoek naar een huishoudtrap van twee meter hoog, maar gewoon een ‘klein’ ding, met zo’n twee treden. Deze huishoudtrap van Infinity Goods is om die reden een echte parel die je graag wil aanschaffen. Hij is qua formaat goed op te bergen en biedt waarschijnlijk alles wat je nodig hebt.

Blokker huishoudtrap – 5 treden

Prijs: €69,99

Qua prijs zouden we deze trap aan de bovenkant van het budget van de ‘goedkope huishoudtrappen’ schalen. Deze Blokker huishoudtrap met 5 treden maakt elke klus in huis of daarbuiten een fluitje van een cent. Dankzij het aluminium materiaal is hij stabiel en een lichtgewicht van 4,5 kg, die overigens in totaal een draaggewicht heeft van 150 kg. Uitgeklapt meet de trap 163,5 cm in hoogte, met de bovenste tree op 100 cm. Een tree waar je natuurlijk stevig op kan staan, dankzij de rubberen anti-slip laag die er zich op bevindt. Een absolute musthave voor de klussers onder ons!

Koopgids

En zie hier, alweer aan het einde van deze blog, een beknopte koopgids. Waarom? Nou, aan de hand van onderstaande punten kan je bedenken waar jouw ‘droom huishoudtrap’ nu eigenlijk aan moet voldoen. Zie het als een verrijking van je geest, echt waar!

 • Hoogte en bereik
  Bedenk voor welke taken je de huishoudtrap wilt gebruiken en welke hoogte je moet bereiken. Meet de hoogte op voordat je een trap kiest. Iemand met een beneden verdieping van bijna vier meter hoog heeft meer baat bij een hoge trap dan een gemiddeld huishouden met plafonds van rond de 2,5 meter hoog.
 • Materiaal
  Huishoudtrappen zijn er in verschillende materialen, zoals aluminium en staal. Aluminium is lichter en roest niet, terwijl stalen trappen robuuster zijn.
 • Aantal treden en stabiliteit
  Kies een trap met het juiste aantal treden voor de hoogte die je wilt bereiken. Een te lange trap kan onhandig zijn. Controleer daarbij of de trap voorzien is van antislipvoeten en stabilisatiebalken voor extra veiligheid.
 • Gewichtscapaciteit
  Zorg ervoor dat de trap het gewicht kan dragen van de persoon die hem gebruikt, plus eventueel gereedschap of materialen.
 • Opvouwbaarheid en platform:
  Overweeg of je de trap gemakkelijk wilt kunnen opbergen. Opvouwbare trappen nemen minder ruimte in beslag. Echter, als je de ruimte hebt en het je niet stoort, is dit een minder grote ‘eis’. Controleer overigens ook even of de trap handgrepen heeft voor extra stabiliteit en een ruim platform om op te staan.
 • Veiligheid
  Let op keurmerken voor veiligheid en kwaliteit. Zorg dat de trap voldoet aan de geldende normen.

We hopen dat je met deze informatie uit de voeten kan en dus inderdaad die ene geweldige huishoudtrap kan aanschaffen.

0 Shares
Gerelateerd