De beste rage rooms in Nederland

0 Shares
0
0
0

Je kent het vast wel, zo’n dag waarop je de drukte van het dagelijks leven het liefste zou parkeren. Gewoon, hop, aan de kant. Even niks meer, om al die opgekropte frustratie de kans te geven uit je lichaam te vliegen. Een pauze knop voor het leven, dat zou fijn zijn. Echter moeten we je teleurstellen met de notie dat zo’n knop niet bestaat, maar dat wist je waarschijnlijk al wel.

Gelukkig is de maatschappij er om je te helpen en worden oplossingen bedacht om dit soort momenten wat dragelijker te maken. Oplossingen waarbij je je frustraties, woede en stress letterlijk kwijt kan door alles aan diggelen te slaan. Geloof ons, dat voelt fantastisch. Waar je dat doet? Nou, in zogeheten ‘rage rooms’ waar er tegenwoordig inderdaad al een aantal van bestaan.

Wat is een rage room?

Een rage room is een opkomend fenomeen waarbij je de kans krijg om je opgekropte frustraties op een gecontroleerde en vooral veilige manier te uiten. Deze unieke ervaringen worden meestal aangeboden in speciaal ontworpen ruimtes, vaak in de vorm van een kamer of zelfs een hele locatie, die gevuld zijn met allerlei voorwerpen om te vernietigen. Wellicht krijg je een knuppel in je handen gedrukt, waarmee je een kast kan kapot slaan. In een rage room krijg je vrijwel altijd iets van beschermende kleding en/ of een veiligheidsbril, waarmee je in ieder geval wel jezelf kan beschermen.

Waarom zou je een rage room bezoeken?

Nu is geweld nooit een oplossing. Althans, zo denken velen (gelukkig). Waarom zou je dan naar een rage room gaan, kan je je afvragen? Goede vraag! Er zijn immers genoeg mensen die het er niet mee eens zijn en het zelfs een zinloos idee vinden. Zo plaatste iemand een comment op Reddit: ‘Sounds absolutely ridiculous. Getting a therapist might be a better idea.

Hoewel het niet per definitie gaat om het geweld dat er in een rage room plaatsvindt, kan het toch heel opluchtend werken. Het werkt ook heel goed omdat je 100% zeker weet dat je er niemand anders mee beschadigt. Dus, heb je last van:

  • werkgerelateerde stress,
  • relationele problemen,
  • frustraties aan huisgenoten,
  • examenstress

of wil je gewoon iets leuks, maar onconventioneel doen, ga dan je gang. Dit is overigens geen reclamepraatje. Sterker nog, denk je niet dat het iets voor jou is, ga het dan vooral ook niet doen. Misschien biedt een therapeut dan toch een oplossing voor jou.

Rage rooms in Nederland

Hoewel de hype vanuit de Verenigde Staten is overgevlogen (what’s new?) en zijn origine zelfs in Japan zou hebben liggen, zijn er inmiddels ook al en paar rage rooms in Nederland te vinden. Een erg populaire variant is de Rage Room van Warrior Events. We zetten deze en de andere rage rooms op een rijtje. Misschien zit er wel eentje bij jou in de buurt!

Rage Room Warrior Events

Locatie: Meppel
Openingstijden: vrijdag- en zaterdagavond
Kosten: €125,- of €140,- per kamer

Afhankelijk van de optie die je kiest, krijg je een aantal flessen, meubels en kleine voorwerpen kapot te slaan. De ruimte bevindt zich in een oud winkelcentrum en ligt in Meppel. Je gaat in principe met 1 tot 5 personen de kamer in, waar je een uur de tijd krijgt om alles kapot te slaan. Maar, let op! Het schijnt erg populair te zijn en de momenten waarop het mogelijk is, zijn niet groot. Je kan daarom alleen reserveren als je de hele kamer boekt.

Een rage room niks voor jou? Geen probleem, ze hebben nog een aantal andere thrill experiences en zelfs een paar horror activiteiten. Ons lijkt dat wat eng, maar ieder zo z’n ding!

Klik hier om de website te bezoeken

Smash Room Breda

Locatie: Breda
Openingstijden: dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag; vrijdag, zaterdag en zondag de hele dag
Kosten: €25,- per persoon

Met maximaal vier personen word je door kroegbaas Johan de kroeg ingeleid, waarna je langzamerhand alles kapot mag slaan. Het hele gebeuren duurt zo’n dertig minuten lang. Daarna krijg je nog even de tijd om een drankje te doen (op eigen kosten) en zo maak je er een gezellige middag van. De rage room wordt per persoon betaald en dus hoef je, mocht je alleen willen gaan, niet ineens heel veel te betalen. Het is erg populair en je kan het op veel momenten in de week doen, wat het ideaal maakt voor vele gelegenheden.

Klik hier om de website te bezoeken

Sloopkeamer

Locatie: Dokkum
Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag het einde van de middag en avond
Kosten: vanaf €20,- per persoon

Afhankelijk van het pakket dat je kiest, zal je een x aantal voorwerpen krijgen die je helemaal kapot mag slaan. Met maximaal vier personen bevindt je je in een ruimte, nadat je natuurlijk netjes jouw aandeel hebt betaald. Het leuke is dat je zelfs specifieke thema’s kan aanvragen. Bijvoorbeeld: heb jij altijd al het kantoor van je baas willen slopen, dan wordt er een kantoor ingericht. Ook is het mogelijk om een auto kapot te slaan. De frustraties die je normaal gesproken in het verkeer oploopt, verdwijnen hier als sneeuw voor de zon.

Klik hier om de website te bezoeken

Verdere opties

Hoewel deze drie rage rooms goede recensies lijken te hebben en redelijk verspreid over het land liggen, missen er toch nog wel een aantal plaatsen in deze lijst. Grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of bijvoorbeeld Arnhem worden niet genoemd. Een gemiste kans, wat ons betreft, omdat het zo populair schijnt te zijn.

Zoek je op een rage room in Amsterdam, dan vind je er dus geen. Een alternatief bieden ze overigens wel: de carsmash. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je hier auto’s slopen. Volgens de makers van dit bedrijf is dat zelfs nóg leuker dan een rage room. Benieuwd naar dit concept? Klik dan hier om de website te bezoeken.

0 Shares
Gerelateerd