Now Reading: Bekende Nederlandse kickboksers op een rijtje

Loading
svg
Open

Bekende Nederlandse kickboksers op een rijtje

oktober 20, 20237 min read

Kickboksen is een van de meest populaire vechtsporten ter wereld. Ook Nederland levert door de jaren heen talloze uitstekende boksers af. Deze atleten hebben de wereld (en elkaar) veroverd met hun vaardigheden, vastberadenheid en toewijding. In dit artikel duiken we dieper in op Nederlandse kickboksers en hoe ze de wereld hebben geïnspireerd.

Nederlandse kickboksers in de schijnwerpers

Nederlandse kickboksers hebben de afgelopen decennia de wereld veroverd en zijn enkele van de meest gerespecteerde atleten in de sport. Hier zijn enkele van de beroemdste Nederlandse kickboksers:

#1 Rico Verhoeven

Op zijn eigen website staat hij gepresenteerd als ‘The King of Kickboksing’. Hij getuigt daarmee in ieder geval van een flinke dosis zelfvertrouwen. En dat moet ook wel, als je er over nadenkt dat de staredowns worden omschreven als een ‘psychische oorlogsvoering’. Al voordat je überhaupt de ring in gaat, moet je de ander eigenlijk al hebben geïntimideerd.

Anyway, Rico Verhoeven dus. Al op 7-jarige leeftijd begon hij met het beoefenen van vechtsporten en op 16-jarige leeftijd vond zijn professionele debuut plaats. Het is een grote, atletisch gebouwde man van wie velen een intimiderend gevoel zullen krijgen. Overigens heeft hij wel een heel sympathiek karakter, wat die houding dus weer tegenspreekt. Verhoeven vecht al jaren op hoog niveau en is onder andere nog GLORY Heavyweight World Champion.

Verder is het ook een droom om een groot acteur te worden. Zo is onlangs de film Black Lotus uitgekomen, waar Verhoeven de hoofdrol in speelt. Verder heeft hij ook al een aantal bijrolletjes in andere films gespeeld. We zijn benieuwd wat de 34-jarige kickbokser ons in de toekomst zal brengen.

#2 Badr Hari

Wie Rico Verhoeven hoort, zegt Badr Hari (of andersom). Badr Hari is een van de meest controversiële Nederlandse kickboksers vanwege zijn gedrag buiten de ring. Desondanks is hij een formidabele vechter en heeft hij enkele epische gevechten op zijn naam staan. Hij heeft een krachtige stijl en wordt eveneens beschouwd als een van de beste zwaargewicht kickboksers ter wereld. Vandaag de dag heeft hij al zo’n 106 overwinningen en 92 knock-outs op zijn naam staan.

Helaas gaat het tegenwoordig steeds wat minder en is er door zijn trainer bevestigd dat Badr Hari koerst op een einde van zijn carrière. Hij is dan ook al 38 jaar en heeft niet alles aan zijn leeftijd meer mee.

Badr Hari v.s. Rico Verhoeven

De twee Nederlandse talenten zullen in hun nieuwe serie House of Glory het tegen elkaar opnemen in de ring. Echter doen ze dit nu niet zelf, maar gaan ze opzoek naar nieuw kickbokstalent. Zo strijden ze toch nog tegen elkaar, zoals ze dat in het verleden zelf weleens gedaan hebben. De twee talenten staan al jaren lijnrecht tegenover elkaar, wat interessante situaties oplevert en Nederland verdeeld achterlaat.

#3 Nieky Holzken

Een derde talent, weer met ongeveer dezelfde leeftijd, is Nieky ‘The Natural’ Holzken. Hij heeft wereldtitels gewonnen in meerdere gewichtsklassen en wordt bewonderd om zijn veelzijdigheid. Een indrukwekkende snelheid en precisie hebben hem al meer dan eens de overwinning opgeleverd.

Al op jonge leeftijd bleek hij talent te hebben en droomde hij van een professionele carrière. Waar hij eigenlijk begon met regulier boksen, werd dat pas later uitgebreid met kickboksen en Muay Thai. Het is erg knap dat hij op alle drie de gebieden excelleert in wat hij doet. Al meer dan 100 overwinningen mocht hij op zijn naam schrijven, evenals bijna 50 knock-outs bij het kickboksen. ‘The Natural’ maakt keer op keer zijn bijnaam waar: het is alsof hij is geboren om vechtsporten te beoefenen.

Holzken in actie

#4 Ernesto Hoost

Maar liefst vier keer Het K-1 World Grand Prix-tournooi winnen. Je moet het maar kunnen. Nou, Ernest Hoost is wel daadwerkelijk iemand die dat heeft gedaan. Hij is ontzettend trots op deze prestatie, maar vindt helaas niet dat hij de waardering voor die prestatie van Nederland heeft gekregen. Mister Perfect, zoals hij ook wel wordt genoemd, is dus niet alleen in het secuur van opvolgen van technieken. Enige verwachtingen die niet worden waargemaakt, passen niet in zijn ‘straatje’.

Maar goed, al meer dan tien jaar geleden speelde Ernesto Hoost voor het laatst een professionele wedstrijd. Sindsdien heeft hij bijvoorbeeld wel zijn eigen team opgezet. Helemaal de sport loslaten gebeurt vrijwel nauwelijks, bij topsporters van deze klasse.

#5 Remy Bonjasky

emy Bonjasky is een Nederlandse kickbokser, geboren op 10 januari 1976 in Paramaribo, Suriname. Hij wordt vaak beschouwd als een van de grootste Nederlandse kickboksers aller tijden. Bonjasky staat bekend om zijn onderscheidende vechtstijl en zijn gebruik van de ‘flying knee‘-techniek, waarmee hij talloze tegenstanders heeft verslagen.

Hij begon zijn professionele kickbokscarrière in de jaren 90 en vestigde al snel zijn naam als een geduchte tegenstander. Bonjasky won driemaal de K-1 World Grand Prix, een prestigieus toernooi in de wereld van het kickboksen. Hoewel hij nu al een tijdje met pensioen is gegaan van professioneel kickboksen, blijft Remy Bonjasky een iconische figuur in de sportwereld en een inspiratiebron voor veel jonge vechters die zijn successen willen evenaren. Sterker nog, het is ook buiten de wereld een groot figuur. Hij neemt namelijk geregeld deel aan sportprogramma’s waar hij naar zijn expertise wordt gevraagd. Helemaal weg, is Bonjasky dus nog lang niet.

Bonjasky in actie in een K-1 finale

Conclusie

Nederlandse kickboksers hebben de wereld veroverd met hun vaardigheden, vastberadenheid en toewijding. Ze zijn niet alleen atleten, maar ook inspiratiebronnen voor velen. Hun reis van lokale sportscholen naar wereldkampioenschappen is een verhaal van doorzettingsvermogen en passie voor de sport.

Weet dat we nu slechts een greep hebben genomen uit huidige en gepensioneerde kickboksers. Zo zijn er veel aanstormende talenten en anderen die al vele malen geschiedenis hebben geschreven in de Nederlandse kickboks-geschiedenis.

Loading
svg