Action pannen & meer budget vriendelijke alternatieven

0 Shares
0
0
0

Stel je voor dat je keukenkastjes een eigen mening hebben: als ze konden praten, zouden ze vast klagen over de zware last van dure pannen. Ze moeten zó voorzichtig met de pannen doen, dat ze er moe van worden. Net als jij, waarschijnlijk.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook gewoon pannen die betaalbaar zijn en ook nog van degelijke kwaliteit zijn. Jij blij, je kastjes blij én, niet te vergeten, je portemonnee blij. In deze blog zullen we kijken naar de pannen van de Action en nog meer budget vriendelijke alternatieven. Lees je snel verder om te ontdekken welke pannen het betreft?

Action pannen

Zoals gezegd startten we de zoektocht bij de Action. We hebben het assortiment uitvoerig bekeken en hebben een mooie selectie voor je gemaakt. We hebben gekozen voor het uitlichten van hele sets, zodat je meteen klaar bent.

Tomado pannenset

Prijs: €19,95
Bestaat uit:
– twee kookpannen
– één koekenpan
– één deksel

Deze pannen zijn vrij van PFOA, waardoor ze veilig zijn voor gebruik. Ze verwarmen bovendien twee keer zo snel als andere pannen, wat betekent dat je sneller aan de slag kunt in de keuken. Dit leidt tot een indrukwekkende energiebesparing van wel 50%. Ook goed om te weten is dat je het op zowel gas, elektrisch, keramisch en inductie kan gebruiken.

Granite Stone kookpannen

Prijs: €34,95
Bestaat uit:
– drie kookpannen (Ø 18/20/24 cm)

Of je nu stampot, pasta of rijst maakt, je hebt een pan die aan die vereisten voldoet. Ook qua groottes heb je het goed voor elkaar, want het betreft drie maten met ieder een eigen inhoud. Bovendien zien deze pannen er ook nog eens leuk uit en zijn ze, zo weten we uit eigen ervaring, erg stevig. Elke pan heeft een glazen deksel waardoor je goed kan kijken wat er met je eten gebeurt (of het water nog steeds kookt, bijvoorbeeld). Dat je met de coating dan ook nog anti-aanbak én vetarm kan koken, is natuurlijk helemaal geweldig.

Granite stone koekenpanset

Prijs: €24,95
Bestaat uit:
– drie kookpannen (Ø 20/24/28 cm)

Maar ja, een stukje vlees bak je natuurlijk niet in een kookpan. Vandaar vind je bij de Action ook nog eens een pannenset met alleen maar bakpannen/ koekenpannen: deze om precies te zijn. De set is iets goedkoper dan de koekenpanset, maar is wel bekleed met dezelfde anit-aanbak coating. De handgreep is zacht zodat je je niet kan branden wanneer de pan zelf wel erg heet is. Erg mooi, al mist er wat ons betreft nog wel een echte wokpan bij deze set.

Pannen Ikea

Maar, het kan nóg goedkoper dan je bij de Lidl hebt gezien. Kijk maar eens naar deze pannenset van de Ikea. Een pareltje waardoor een glimlach op ons gezicht verschijnt.

ANNONS

Prijs: €11,99
Bestaat uit:
– twee kookpannen met glazen deksel
– één steelpan

Kijk, dat de pannen niet heel groot zijn en dat je nog geen bakpan in je bezit hebt voor deze 12 euro, zegt natuurlijk wel iets. Echter zijn de recensies over deze set overwegend positief. De mannen zijn gemaakt van RVS, je hebt voor twee pannen een glazen deksel én je kan het voor koken op gas, keramiek en inductie gebruiken. Kook je op een gietijzeren plaat? Dan is ook dat geen probleem. Met andere woorden, je ontvangt veel voor weinig en daar houden we van!

Pannen Blokker

Nu is de website van Blokker in een bepaalde zin een soort van Bol.com. Tenminste, er worden veel producten door andere verkopers aangeboden op de website van de Blokker. Niet erg, wel handig. Echter houden we het nu even bij een pannenset van Blokker zelf.

Blokker pannenset met afneembare greep 3-delig

Prijs: €39,99
Bestaat uit:
– twee koekenpannen van 20 en 24 cm
– één kookpan van 16 cm

Misschien is deze set wel het meest handig voor mensen met weinig ruimte. De greep van deze pannen is namelijk afneembaar, wat heel veel loze ruimte in kastjes scheelt. Anderzijds kan je set op die manier ook handig meenemen op vakantie. Hetgeen wat we bij deze set nog wel missen is een deksel. Kook je bijvoorbeeld water voor de pasta, dan gaat er in eerste instantie veel energie verloren aan het water wat verdampt.

Pannenset Kitchen Stories

We gaan door naar een wat onbekender merk. Al helemaal bij dit soort merken is het goed om van te voren de recensies te checken, zodat je een beetje een idee krijgt van waar je aan toe bent. Lees alles aandachtig door en overweeg of dit voor jou de moeite waard is.

Kitchen Stories Pannenset 5-delig

Prijs: €39,99
Bestaat uit:
– drie steelpannen met deksel 16/ 18/ 20 cm
– twee koekenpannen 20/ 24 cm

Ja, je leest het goed, voor nog geen tien euro per pan een prachtige set. De pannen zelf zijn ovenbestendig tot 180 graden Celsius en zijn allemaal uitgerust met een anti-aanbaklaag. Let op: er wordt aangeraden te werken met houten spatels of spatels van nylon. Op deze manier blijven de pannen krasvrij en kan je ze langer mooi/ goed houden. Dus, hoe verleidelijk het ook is om even met die vork die naast je ligt te roeren, doe het niet.


Bij het kopen van een pan zijn er enkele belangrijke overwegingen. Let op het materiaal, zoals roestvrij staal, gietijzer of antiaanbaklaag, afhankelijk van je kookbehoeften. Overweeg ook de grootte en het type pan dat je nodig hebt, bijvoorbeeld een koekenpan, sauspan of soeppan. Let op ergonomische handgrepen en deksels voor gemakkelijk gebruik. Ten slotte, bekijk het budget en kies pannen die zowel aan je behoeften als aan je portemonnee voldoen. We hopen dat deze blog je genoeg inspiratie heeft gegeven om je goedkope set pannen vandaag nog aan te schaffen. Hoe lekker het ook is om elke dag te leven van thuisbezorgd; het is simpelweg veel te duur (voor de meeste mensen, tenminste).

0 Shares
Gerelateerd