Schouwburg Ogterop Meppel theater

Alex Klaasen: partner, lengte, voetbalcarrière en meer

0 Shares
0
0
0

Als je wel eens van Alex Klaassen hebt gehoord dan ben je echt niet de enige. Deze cabaretier weet namelijk iedere keer weer ontzettend veel bezoekers naar zijn shows te trekken. En dan hebben we het nog niet eens over zijn populariteit op tv. Nu is het wel zo dat er maar weinig mensen bekend zijn met de ins en outs van zijn persoonlijke leven. Wij vinden het tijd dat hier verandering in komt. Om hiervoor te zorgen hebben we besloten om vandaag de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten over Alex Klaassen. Door dit goed door te lezen weet je tenminste wel wie je op het podium ziet staan!

Jeugd, opvoeding en lengte

We laten je straks alles zien wat je maar wil weten over de partner en het vermogen van Alex Klaassen. Maar voor het zover is willen we eerst wat meer laten zien over zijn jeugd. Alexander Wilhelmus Johannes Klaasen, ook wel bekend als Alex Klaassen, ook wel bekend als is een Nederlandse cabaretier, zanger en acteur die geboren is op 22 mei 1976 in het Brabantse Oirschot. Hij is met zijn 1.80 vrij lang.

Met een indrukwekkende carrière in de entertainmentindustrie heeft hij zich onderscheiden als veelzijdig artiest en is hij geliefd bij het Nederlandse publiek. In zijn jeugd zette hij al zijn eerste stappen in de wereld van de kunst. Zijn passie leidde hem naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar hij in 1998 de prestigieuze Pisuisse-prijs ontving. Dit is een speciale prijs voor de meest veelbelovende eindexamenleerling.

Begin van zijn carrière

Na een tijdje actief te zijn geweest als acteur en figurant besloot Alex om toch voor zichzelf te beginnen, althans om een duo te vormen. Samen met Martine Sandifort vormde Klaasen het succesvolle duo Alex en Martine. De twee wonnen in 2000 de juryprijs bij het Cameretten festival en werden in hetzelfde jaar bekroond met de Pall Mall Exportprijs. Ook heeft hij in die tijd zowel Paul Groot als Owen Schumacher vervangen bij het VARA-programma Kopspijkers. Dit heeft hem bekend gemaakt onder het grote publiek. Alle mensen thuis konden nu met eigen ogen zien hoe goed Alex was op het toneel en de radio. Dit is dan ook echt het begin geweest van zijn grote succes.

Televisieoptredens en Wie is de Mol?

In 2004 vertolkte Klaasen de rol van Reebout van Vooren in de VPRO-televisieserie “De Troubabroers”. Zijn talent bleef niet onopgemerkt onder de mensen in Hilversum. Zo mocht hij in de zomer van 2007 meedoen met het bekende AVRO-programma “Wie is de Mol?”. Hij ging helaas in aflevering 5 al naar huis. Een opmerkelijke bijrol volgde in seizoen 4 en 5 van de populaire serie “Gooische Vrouwen”. Hier kreeg Alex Klaasen de rol van Yari, de stylist van Cheryl Morero. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat hij maar liefst zes Musical Awards heeft gewonnen, waaronder een voor zijn rol in de musical “Toon” in 2011. Zijn solodebuut “Eindelijk Alleen” leverde hem in 2009 de Neerlands Hoop op.

In 2016 werd hij bekroond met de Johan Kaartprijs en in 2017 ontving hij de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol in een grote musical voor zijn rol in “De Gelaarsde Poes”. Sinds 2022 is Klaasen te zien in de reclamespotjes van Lidl. Hier speelt hij het typetje Freek. Een humoristische toevoeging aan zijn veelzijdige carrière, die hem niet alleen bij het publiek maar ook bij de Loden Leeuw-jury in de schijnwerpers plaatste. Een ding is zeker, het is een man die iedere keer weer een lach bij de mensen thuis op het gezicht weet te bezorgen. En laat dat nu net zijn wat Alex Klaassen al sinds jongs af aan wil doen.

De partner van Alex Klaassen

Veel mensen vragen zich af hoe het staat met de liefde in het leven van Alex Klaassen. Mocht je het nog niet weten: Alex Klaassen valt op mannen. Dit is niet iets wat hij onder stoelen en banken schuift. In veel interviews vertelt hij open over zijn coming out en over de weg die hij heeft afgelegd om zijn ware ik te laten zien. Op dit moment is het niet bekend of hij wel of niet een relatie heeft. Dit kan onder andere komen door het feit dat Alex Klaassen zijn best doet om zijn privéleven toch gescheiden te houden van de rest van zijn werk. Hij gaf overigens in december 2023 wel weer open te staan voor een relatie, dus wie weet waar dat in de tussentijd toe heeft geleid.

Voetbal

In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat Alex Klaassen actief is geweest binnen de wereld van het betaalde voetbal. Wel heeft hij met veel passie in de serie Voetbalvrouwen heeft meegespeeld. Hoewel hij slechts een kleine bijrol had heeft hij het hier ontzettend naar zijn zin gehad.

Conclusie

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over Alex Klaassen en over alle stappen die hij heeft gezet in zijn werk. Door zijn doorzettingsvermogen en zijn gevoel voor humor is Alex Klaassen niet voor niets een van de bekendste cabaretiers van ons land. Nu zijn er natuurlijk nog veel meer sterren binnen deze business, iedereen met zijn of haar eigen verhaal. Wil je nog veel meer te weten komen over de levens van bekende Nederlanders? Blijf dan zeker even hangen op de blog. Hier op de site vind je talloze andere artikelen die je op je gemak even door zou moeten lezen!

0 Shares
Gerelateerd