Dione de Graaff: partner, ziekte, carrière en meer

0 Shares
0
0
0

Vrouwen in de sportwereld lijken nog altijd wat ondergewaardeerd. Al helemaal als we het hebben over vrouwelijke sportpresentatoren. Een dame die het in deze wereld wél ver heeft geschopt, is Dione de Graaff. Je herkent haar ongetwijfeld van haar tijd toen ze voor de NOS het schaatsen presenteerde of van haar huidige presentatie-kunsten bij de Avondetappe.

Maar wie is eigenlijk de vrouw achter deze sportieve kant? Hoe ziet bijvoorbeeld haar privéleven eruit? Wat is het nu precies met de ziekte die haar leven beheerst? En, niet geheel onbelangrijk, hoe heeft ze het geschopt tot het punt waar ze nu staat? We vertellen je in deze blog van alles over deze knappe vrouw. Benieuwd? Wacht dan niet langer en lees gauw verder.

Wie is Dione de Graaff?

Dione de Graaff is een Nederlandse televisiepresentatrice en sportjournaliste. Ze is vooral bekend vanwege haar werk als presentatrice van sportprogramma’s op de Nederlandse televisie. Dione de Graaff is geboren in juni 1969 en staat inmiddels bekend om haar professionele doch enthousiaste presentatiestijl. Ze heeft een groot aantal kijkers aangetrokken met haar verslaggeving van sportevenementen. Daarmee is het inmiddels zeker een gerespecteerde persoonlijkheid in de Nederlandse media. Zei je vroeger schaatsen, dan zei je Dione de Graaff. Zeg je nu wielrennen, dan zeg je Dione de Graaff.

Carrière

Maar je kan wel begrijpen dat je natuurlijk niet van de ene op de andere dag een boegbeeld wordt waar je ‘u’ tegen zegt. We zullen wat verder ingaan op haar carrière.

Na een redelijk ‘normale’ jeugd en het behalen van haar diploma op de middelbare school. Een voorliefde voor de Franse taal resulteert erin dat ze begint met een studie Frans. Echter blijkt dit het toch niet te zijn, waarna ze naar een jaar de handdoek in de ring gooit en start met een nieuwe studie. Die nieuwe studie, dat is iets wat logischer lijkt gezien haar carrière. Ze zou namelijk gaan studeren aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in het Brabantse Tilburg.

Vanaf dat moment gaat het eigenlijk redelijk rap. Althans, daar werkte ze dan ook lang voor. Waar ze eerst wat ervaring opdoet bij Omroep Amersfoort, weet ze drie jaar later een stageplek te krijgen bij NOS Studio Sport. Die stage veranderde zich in een vaste baan om er vervolgens tot op dit moment te blijven werken. Ze werkt zich een slag in de rondte en neemt uiteindelijk bij het schaatsen het stokje over van dé Mart Smeets. Nadat ze nog jarenlang aan de tafel van NOS Studio Sport blijft hangen, heeft ze inmiddels het schaatsstokje overgegeven.

De huidige Dione

Stil zit ze niet, want tegenwoordig, of eigenlijk al jarenlang, is ze te zien als co-presentatrice bij De Avondetappe. Dit is het programma dat elke avond op de televisie te zien is ten tijde van de Tour de France. In de tussentijd heeft ze overigens ook nog tal van andere sportevenementen gepresenteerd, waaronder de Olympische Spelen in Londen.

Of ze voor altijd bij NOS Studio Sport blijft, is trouwens nog maar de vraag. Zo blijkt Dione ook erg geïnteresseerd in muziek en de politiek. Wellicht dat we op die vlakken nog het een en ander van haar kunnen verwachten. Zo heeft ze zelfs eens aangegeven dat ze er wel voor open kan staan om naar een andere zender te vertrekken.

Privé

Maar goed, naast een indrukwekkende carrière zijn we eigenlijk ook wel benieuwd naar een ander aspect van Dione’s leven. Zo kampt ze sinds 2011 al met een ziekte of aandoening en is haar liefdesleven ook wat turbulent. Hoe dat precies zit, vertellen we je hieronder.

Partner

Ooit was Dione de Graaff gelukkig met de voormalig drummer van de band Bløf. Voormalig? Jazeker, want helaas kwam Chris Götte. Hij kwam in 17 maart 2001 om bij een vreselijk motorongeluk. Nog regelmatig post Dione een foto met hem op haar sociale media. Het is natuurlijk meer dan verschrikkelijk als je iemand op zo’n manier moet verliezen.

Maar, tegenwoordig is De Graaff gelukkig met Nando Boers. Boers is een auteur van meerdere boeken, waaronder ‘Ik ben renner: gesprekken met wielrenners uit het peleton’ en ‘Geen plek voor kleine jongens’. Ze zijn al jaren gelukkig en lijken ook nog voor lange tijd samen te blijven. In ieder geval zijn ze beide actief in de journalistiek, wat ongetwijfeld veel herkenning en begrip oplevert in de relatie.

Ziekte

En dan die vreselijke aandoening waar De Graaff al meer dan tien jaar mee kampt. Die aandoening, dat is tinnitus. Tinnitus is een aandoening waarbij iemand constant geluiden hoort, zoals suizen, fluiten of piepen, in de oren zonder externe bron. Het kan leiden tot gehoorproblemen en ongemak. Veel mensen worden ‘gek’ van het constante geluid. Het leidt je af, maakt je ongelukkig en leidt er zelfs soms toe dat je niet meer kan werken. Ook De Graaff zou hier meerdere keren haar angst over hebben uitgesproken. Het is dan ook iets waar niets aan kan worden gedaan. Je moet er mee leren leven.

Conclusie

Dus, De Graaff is een vrouw met veel aanzien. Iemand die haar voeten stevig op de grond hout in een overwegend mannelijke wereld. Hoewel haar aandacht toch ook weleens slipt naar de muziek of de politiek, is ze nu nog steeds aan het werk voor de NOS. We zijn benieuwd wat de toekomst haar zal brengen en wensen haar al het geluk van de wereld.

0 Shares
Gerelateerd