Annechien Steenhuizen: partner, gezin, leeftijd, afkomst en meer

0 Shares
0
0
0

Annechien Steenhuizen, volgens velen bekend als ‘die ontzettend knappe vrouw’ van het NOS Journaal. Ze ziet er altijd verzorgd uit, draagt de mooiste outfits en heeft een erg vriendelijke uitstraling. Ze praat helder, lijkt te weten wat ze in het leven voor ogen heeft en wordt dus door velen geadoreerd. Maar, hoewel we haar aanwezigheid bij het journaal natuurlijk fantastisch vinden, is Annechien (of mevrouw Steenhuizen) veel meer dan dat.

Hoe zit het eigenlijk met haar gezin en partner. Waar komt ze vandaan? Hoe oud is ze? En is het presenteren van het NOS Journaal eigenlijk een lang gekoesterde droom geweest? Je leest de antwoorden op deze vragen allemaal in deze blog!

Wie is Annechien Steenhuizen?

Op 12 mei 1977 verwelkomende de wereld een meisje dat de naam Annechien, nu 46 jaar, kreeg. Deze ietwat ouderwetse naam, die je tegenwoordig eigenlijk niet tot nauwelijks meer hoort, zou jaren later toch wel weer bekend worden. Bekend, niet populair. Want, als men de naam Annechien hoort, denken ze in veel gevallen toch wel aan onze Annechien, Annechien Steenhuizen.

Maar goed, over onze Annechien gesproken, zij groeide op in een gezin met twee broers. Na een, voor zo ver wij weten, relatief rustige jeugd, rondde ze de middelbare school af en studeerde ze vanaf 1995 aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hierna begon haar carrière in de spotlights. Tenminste, in haar beginjaren was ze eerder achter dan vóór de schermen te vinden, totdat ze op een gegeven moment begon met presenteren.

Een voorbeeldcarrière

In het geval van Annechien zouden we wel kunnen spreken als een carrière zoals die in boekjes kan worden beschreven. Ze begon bij een commerciële zender, waar ze aan verschillende programma’s meehielp. Later maakte ze de overstap naar de zenders die we nu kennen als NPO. Vanaf maar 2009 werd toch wel duidelijk waar de wens van Annechien lag: het presenteren. Ze werd op dat moment een vaste presentator van NOS Journaal op 3. Het bleek een succes (of zo vond NOS tenminste), want aan het einde van datzelfde jaar presenteerde ze voor het eerst het NOS Journaal. Nog niet hét journaal van 20.00u, maar wel die van twee uur later.

Als je denkt dat Annechien eigenlijk al for ever het NOS Journaal van 22.00u presenteert, dan kan je zo maar eens gelijk hebben. Althans, dit jaar presenteert ze namelijk al tien jaar het achtuurjournaal. Ze wisselt deze functie af met onder andere Rob Trip, eveneens een ontzettend gewaardeerde en belangrijke presentator.

Tegenwoordig is ze ook al vrij bekend geworden van haar presenteerkunsten bij het programma Project Rembrandt. Je kan dit programma zien als een schilder-variant van het populaire programma Heel Holland Bakt. Elke aflevering strijden Nederlandse (amateur)schilders om niet af te vallen en uiteindelijk de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland te worden genoemd.

Gezinsleven

Dat Annechien meer dan regelmatig (letterlijk) in de schijnwerpers staat, betekent niet dat hetzelfde geldt voor haar gezin. Zo houdt ze haar twee kinderen, een dochter en zoon, liever uit beeld dan dat ze die, bijwijze van spreken, meeneemt naar het Televiziergala. Af en toe verschijnt er op haar sociale media wel een fotootje van het kroost, maar ze staan er dan eigenlijk altijd onherkenbaar op. Zoek maar eens haar account (@annechiensteenhuizen) op Instagram op. Kinderen worden onherkenbaar afgebeeld (of in ieder geval hun gezichten).

We hoeven je niet uit te leggen dat er voor het krijgen van kinderen een tweede partij nodig is, of te wel de partner van Annechien. Maar wie dat precies is, is eigenlijk onduidelijk. Er wordt hier en daar wel wat gespeculeerd, maar niemand lijkt een eenduidig antwoord te hebben. Hij verschijnt niet op een rode loper, blijft uit de schijnwerpers en zal er ongetwijfeld bewust voor hebben gekozen om zijn vrouw de aandacht te laten houden.

Afkomst

In 2020 deed Annechien mee aan het programma Verborgen Verleden. In dit programma wordt gezocht naar de afkomst van bekende Nederlanders. Hele stambomen worden uitgeplozen, om zo achter wellicht hele interessante feitjes te komen.

In het geval van Annechien werd er meer dan eens gespeculeerd dat ze wellicht Indische roots zou hebben. Of tenminste, het donkere in haar uiterlijk komt van haar vaders kant en een foto van een overgrootmoeder laat inderdaad een wat Indisch uiterlijk zien. Maar, na onderzoek blijkt dat eigenlijk alle personen in de stamboom van Annechien een Nederlandse herkomst hebben. Tenminste, met uitzondering van één Tsjechische. Echter is dat iemand die komt van de moederszijde van Annechien, terwijl ze dus zelf dat dacht het donkerdere uiterlijk van vaders kwam.

Wat we hiermee kunnen zeggen is dat Annechien, wat haar naam al doet vermoeden, ‘gewoon’ van Nederlandse afkomst is. Niet dat het erg was geweest als dat niet zo was, maar zo zijn de vermoedens of twijfels in wel uit de weg geholpen.

Conclusie

Voor de kijkers van de Nederlandse televisie, is Annechien een bekend boegbeeld. Een boegbeeld van het NOS Journaal, waar ze al jaren met haar collega’s het dagelijkse nieuws laat weten. Ze ziet er altijd goed en verzorgd uit en heeft een prettige stem om naar te luisteren. Maar waar ze zichzelf veelal in de schijnwerpers zet, is haar gezin daar absoluut niet te vinden. We weten dat ze moeder is van een dochter en een zoon, maar hoe oud ze nu precies zijn, hoe ze eruit zien en wat ze in hun dagelijks leven doen, is voor ons onbekend. Evenals haar partner lijkt niet van de daken de schreeuwen dat hij de man van Annechien is.

0 Shares
Gerelateerd