Now Reading: Annemiek van Vleuten: partner, vermogen, kinderen en meer

Loading
svg
Open

Annemiek van Vleuten: partner, vermogen, kinderen en meer

september 21, 20238 min read

In de wereld van het professionele wielrennen is één naam die echt symbool staat voor een gevoel van vastberadenheid en voor atletiek. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Annemiek van Vleuten. Niet de mannelijke wielrenners, maar de vrouwelijke tak van de sport is op dit moment mateloos populair. Deze Nederlandse atlete heeft niet alleen de vrouwelijke wielerscene gedomineerd, maar heeft ook een aanzienlijke stempel gedrukt op de bredere wielerwereld. In dit artikel is het tijd om eens een duikje te nemen in de indrukwekkende reis en prestaties van Annemiek van Vleuten.

Jeugd en begin van haar carrière

We gaan straks meer in op het leven van Annemiek van Vleuten en over haar relatie. Maar voor het zover is willen we je eerst wat meer laten zien over haar jeugd en het begin van haar avontuur in de wielerwereld. Annemiek van Vleuten is geboren op 8 oktober 1982 in Vleuten, een klein dorpje in de gemeente Utrecht. Haar reis in de wielersport begon al op zeer jonge leeftijd. Haar intrinsieke passie voor de sport was duidelijk zichtbaar, en het duurde niet lang voordat ze op verschillende niveaus begon te concurreren. Haar vastberadenheid en competitieve geest onderscheidden haar al snel van haar leeftijdsgenoten. Vanaf het jaar 2008 begon ze als professional en vanaf dat moment was er geen weg meer terug. Ze stond bekend om haar super snelle individuele tijdritten. Haar uitzonderlijke prestaties in individuele tijdritten hebben haar talloze titels opgeleverd, waaronder Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen.

Winst van de La Course 2018

De triomf van Annemiek van Vleuten tijdens La Course 2018 staat in het geheugen gegrift van de wielergeschiedenis. In een buitengewone solo-ontsnapping reed ze een verbazingwekkende 103 kilometer naar de overwinning. Haar onvermoeibare kracht en ongeëvenaarde uithoudingsvermogen lieten toeschouwers en medefietsers met verbazing achter. En aan het einde van de rit had ze nog meer dan genoeg energie over om een lang interview te houden met de pers. Sindsdien is ze dan ook een ware legende binnen de sport. Over de afgelopen jaren heeft ze nog veel meer prijzen gewonnen. Keer op keer lukt het haar om bij de snelste ritten te zitten van de wedstrijden die ze rijdt. Dit maakt haar tot een van de beste wielrenners die ons land op dit moment kent. Er zijn maar weinig dames die zoveel kracht in hun benen hebben als deze dame uit Vleuten.

Partner en kinderen

Annemiek van Vleuten is niet alleen een buitengewone atleet. Ze is een inspiratie voor vrouwen die ook door willen groeien in de sport. Maar het belangrijkste van alles is dat ze ook een liefhebbende partner is met een kinderwens. Op dit moment is ze super gelukkig met haar partner Oscar. Leuk om te weten is dat haar vriend Spaan is. Samen hebben ze veel plezier en proberen ze ook echt iets op te bouwen voor op de lange termijn. Ze heeft ooit te kennen gegeven dat ze graag kinderen wil. De kans is dan ook groot dat deze er wel zullen komen. Voor zover we weten is ze op dit moment niet zwanger, maar daar kan natuurlijk verandering in komen.

In ieder geval is ze helemaal gek van Oscar en heeft ze een leuk leven naast het sporten. In haar eigen woorden: “Zo’n relatie miste ik al enige tijd en het is leuk dat die er nu is. Het scheelt wat dat betreft wel dat het einde van mijn loopbaan ook een beetje in zicht komt”. Betekent dit dat ze dan toch van plan is om er binnenkort mee op te houden? Wie weet wat de toekomst van Annemiek van Vleuten zal zijn binnen de wielersport.

Rolmodel voor vrouwen

Zoals je hierboven al even hebt kunnen lezen is Annemiek van Vleuten een vrouwelijk icoon. Haar toewijding aan de sport, gecombineerd met haar down-to-earth persoonlijkheid, heeft haar een fans over de hele wereld opgeleverd. Deze bekendheid weet ze dan ook op de juiste manier in te zetten. Op dit moment maakt ze zich hard voor gendergelijkheid in het wielrennen. Ze is een uitgesproken voorstander van gelijke kansen, prijzengeld en media-aandacht voor vrouwen in de sport. Haar inspanningen hebben bijgedragen aan aanzienlijke vooruitgang richting een gelijk speelveld in het professionele wielrennen. Misschien dat er een tijd aanbreekt waarin ook de dames net zoveel betaald krijgen als de heren binnen deze zware sport.

Het vermogen van Annemiek

Terwijl Annemiek van Vleuten doorgaat met het domineren van de wereld van het wielrennen, reikt haar leven verder dan haar indrukwekkende lijst van overwinningen. Zo is ze op financieel vlak ook flink aan de weg aan het timmeren. De schattingen lopen weliswaar uiteen, maar zoals het er op dit moment naar uitziet heeft Annemiek haar eerste miljoen aan eigen vermogen al wel aangetikt. Haar vermogen is naar alle waarschijnlijk afkomstig uit verschillende bronnen. Hier moet je onder andere denken aan prijzengeld van wielerwedstrijden, steunbetuigingen, sponsoring en mogelijk nog een aantal leuke investeringen of deals op social media. Haar status als een van de beste wielrenners ter wereld en haar indrukwekkende staat van dienst maken haar aantrekkelijk voor sponsors en adverteerders in de wielerindustrie. Het is dan ook niet zo raar als haar vermogen de komende jaren alleen maar verder zal toenemen.

Een atlete van formaat

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de persoon achter Annemiek van Vleuten. Het mag duidelijk zijn dat dit een inspirerende vrouw is die haar succes dubbel en dwars heeft verdiend. In de jaren die komen zal de enorme invloed van Annemiek op de wielersportwereld nog veel verder toenemen. Dit maakt haar een waar icoon in de wereld van het vrouwenwielrennen. Ze staat dan ook echt symbool voor de kracht van de menselijke geest en voor het vermogen om altijd maar weer de grenzen te verleggen, wat deze ook maar moge zijn. En een wijze les voor alle dames die bekend willen worden in een overwegend mannelijke sport: met een flinke portie doorzettingsvermogen lukt het jou ook!

You may like
Loading
svg