Gasbrander Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Een gasbrander heeft diverse toepassingen, zoals koken, onkruidverwijdering, solderen en het creëren van vuur voor kamperen of barbecueën. Het apparaat gebruikt een brandbare gasmengsel, meestal propaan of butaan, om een regelbare vlam te produceren. Hierdoor kan het worden gebruikt in huishoudelijke, industriële en outdoor settings om hitte te genereren voor verschillende doeleinden.

Zo, een prima uitleg van wat een gasbrander nu precies doet. In deze blog lees je over verschillende gasbranders, gemaakt voor verschillende doeleinden. We starten met een gasbrander die je bij de Action aanschaft. Daarna gaan we door naar de Lidl en nog een hoop andere winkels. Tot slot vindt je een koopgids, zodat jij weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een dergelijk item. Heb je niet gevonden wat je zocht? Probeer dan zelf wat gerichter in Google op zoek te gaan!

Gasbrander Action

Bij de Action schaf je niets minder dan een crême-brûlée brander aan. Je weet wel, voor dat heerlijke suikerlaagje op dat fantastische custard-achtige, van oorsprong Franse nagerecht. Weet je wat, kijk maar even hieronder, dan zal je het wel begrijpen.

Crême brûlée-brander

Prijs: €1,99
Kenmerk: navulbaar, etensdoeleinden

Je gebruik een crème brûlée brander als keukenhulpmiddel, waarmee je een dunne laag suiker op een crème brûlée dessert karameliseert. Hierdoor ontstaat een knapperige, glazen bovenlaag. Het werk met een open vlam en je bent dus echt direct aan het verbranden. Zonder deze brander is de crème brûlée slechts een soort hoopje custard. Het voegt dus wel degelijk iets toe om de brander in bezit te hebben. In ieder geval is deze van de Action lekker goedkoop, daar houden we van. Daarnaast is de brander navulbaar, wat inhoudt dat je eigenlijk eindeloos met het ding kan doen.

Klik hier om de brander te bekijken

Gasbrander Lidl

Ook bij de Lidl zie je gasbrander op de website staan. Sterker nog, het ging juist om allerlei verschillende. Ging? Ja, helaas praten we hierover in de verleden tijd. De gasbranders die er namelijk waren, zijn al een langere tijd uitverkocht. Gezien je ze alleen via specifieke links kan vinden, vragen we ons af of ze dan ooit nog terugkomen. Zonde, want een gasbrander om je onkruid mee te verwijderen, zou best handig zijn geweest, nietwaar?

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken (indien hij nog terugkomt)
Klik hier om algemene brander te bekijken (indien hij nog terugkomt)

Andere budget keuzes

Om je niet verder te teleurstellen, presenteren vanaf dit moment alleen nog maar gasbranders die er nog wél zijn. Tenminste, op het moment van schrijven in ieder geval. Zie in ieder geval hier de mooie lijst aan budget keuze gasbranders.

Gasbrander Karwei

We starten de lijst bij de Karwei, gezien daar toch wel het een en ander te vinden is. Als je en Karwei in de buurt hebt, kan je wellicht daar even heen en anders is bestellen ook nog altijd een optie. Het duurt dan wel wat langer, maar dat is dan maar even zo.

Suki gasbrander recht 1300ºC

Prijs: €15,49

Gewoon multifunctioneel, dit ding. Natuurlijk kan je verwachten dat je met een brander van dit formaat je crème brûlée flambeert, maar je kan er nog veel meer mee. Denk aan het aansteken van je open haard, het laten smeulen van de kolen op de barbecue en zelfs solderen. De multifunctionaliteit is onder andere het gevolg van de regelbare vlam. Dat betekent dat je de vlam grote ren kleiner kan maken. Ohja, de maximale werktemperatuur is 1300ºC. Let je dus even op dat je het ‘apparaat’ uit de buurt van kinderen houdt?

Klik hier om de gasbrander te bekijken

Suki gasbrander universeel 1300ºC

Prijs: €40,99

In principe is deze gasbrander qua werking en maximale werktemperatuur vrijwel gelijk aan degene die we hierboven hebben beschreven. Het grote verschil is echter dat de gasbrander een stuk groter is. Bovendien is de brander niet recht, maar steekt horizontaal uit ten opzichte van de tank. Het prijsverschil zit ‘m overigens met name in de hoeveelheid gas die in de tank zit. Gas is immer niet gratis en als je veel bezig bent met een brander, dan is het handig om voor een grote variant te kiezen. Soms, of misschien wel vaker dan je denkt, is een grootverpakking in the end goedkoper dan kleine varianten.

Klik hier om de gasbrander te bekijken

Skandia hobby soldeerbrander (gasbrander)

Prijs: €24,49

Misschien heb je weleens gevoel dat de klusser in jou graag iets actiefs wil doen. Wat is er dan een betere taak om het bijvoorbeeld te gebruiken om verf af te branden. Of, indien nodig, het solderen van cv- en fittingwerk. En wat denk je van het ontdooien van leidingen dan? Hoe dan ook is deze soldeerbrander daar perfect voor. Weet overigens altijd waar je aan begint en begin niet aan soldeerwerk waar je eigenlijk de kennis niet voor hebt. Tenzij het natuurlijk op hobbymatige basis is en het niet per se iets aantast in je huis of niet. En, een niet onbelangrijk detail, de hobby brander wordt geleverd zonder vulling, vandaar de wat lagere prijs.

Klik hier om de gasbrander te bekijken

Gasbrander Merkloos

Prijs: €6,45

We geven het toe dat de recensies misschien niet heel goed zijn, maar goedkoop, dat is de brander wel. Het is altijd wat lastig om een inschatting te maken over de kwaliteit. Hoewel recensies daar erg goed bij kunnen helpen, is het niet altijd even eerlijk om alleen daar op af te gaan. Maar ja, aan de andere kant staat er bijvoorbeeld wel dat de brander bij een persoon in brand is gevlogen. Alleen daarom zou een product als deze al van de markt moeten verdwijnen. Nou ja, je kan vast zelf een goede inschatting maken of dit iets is dat voor jou gaat werken of niet, toch?

Klik hier om de gasbrander te bekijken

Gasbrander All Ride

Prijs: €19,95

De All Ride Gasbrander (incl. gas) is er eentje die je misschien wel in een hoog kastje op een veilige plek wil bewaren. In principe is het hele gevaarte ‘multipurpose‘, maar in de beschrijving wordt vooral ingegaan op een epoxy project. Epoxy is een thermohardende kunsthars waar de prachtigste kunstwerken en onder andere meubels mee worden gemaakt/ versierd. Echter is het nog best lastig om het helemaal ‘strak’ te krijgen. De oplossing hiervoor is een gasbrander, omdat je met die hitte de ontstane luchtbelletjes nog weg kan krijgen. Het is een beetje oefenen, maar ze zeggen niet voor niets ‘oefening baart kunst’. Volhouden dus!

Klik hier om de gasbrander te bekijken

Gasbrander Blokker

Prijs: €6,99

Kijk aan. Je wekelijkse tripje naar de winkelstraat van jouw dorp/ stad, resulteert zich in de aanschaf van een nieuwe gasbrander. De Silver match crème brûlée brander/storm aansteker koop je namelijk gewoon bij de Blokker. En, want waarom ook niet, kan je ook nog kiezen tussen drie leuke kleuren. Omdat je de gasbrander ook kan gebruiken als aansteker voor bepaalde objecten, is het misschien wel leuk als het item bij je interieur past. Of waar je gewoon vrolijk van wordt als je er naar kijkt, in plaats van dat het zo’n mega lelijk ding betreft. Hoe dan ook is het een item waar we volmondig ‘ja’ tegen zeggen, al helemaal als je kijkt naar de prijs.

Klik hier om de gasbrander te bekijken

Koopgids

Zo, nu je genoeg keuze hebt aangeboden gekregen, zullen we nu verder gaan met een beknopte koopgids. Het aanschaffen van een gasbrander is soms namelijk nog wat moeilijker dan je misschien denkt. Dit is een perfecte manier om in korte tijd tot de perfecte keuze te komen. Lees:

 1. Doel van gebruik
  Bepaal waarvoor je de gasbrander gaat gebruiken. Is het voor koken, solderen, kamperen of andere toepassingen? Voor het flamberen van zalm heb je lang niet zo’n grote tank nodig als het solderen van leidingen, om maar even een verschil aan te duiden.
 2. Brand vermogen
  Controleer het vermogen van de gasbrander, uitgedrukt in BTU (British Thermal Units) of watt, om ervoor te zorgen dat deze voldoende warmte produceert voor je toepassing.
 3. Brandduur
  Let op de geschatte brandduur per gaspatroon of tank om te bepalen hoe lang je kunt koken of werken voordat je brandstof moet bijvullen.
 4. Veiligheid
  Zie of de gasbrander is uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals automatische uitschakeling bij oververhitting of omvallen. Sowieso raden we aan de gasbrander buiten bereik van kinderen te houden en
 5. Draagbaarheid
  Als je de gasbrander onderweg wilt gebruiken, kies dan voor een draagbaar model dat compact en licht van gewicht is. Dit geldt bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.

Alles goed doorgelezen? Maak een wens en kijk welke gasbrander het beste aan jouw eisen voldoet. Geen dank!

0 Shares
Gerelateerd