a woman holding a clapper over her face

De cast van De Tatta’s en meer leuke feitjes

0 Shares
0
0
0

Zo, daar kwam weer een pareltje van een film. Dit keer een film van Amazon Prime Video, wat een waar succes bleek, want in 2023 is er een ‘De Tatta’s 2’ uitgekomen. In deze blog zullen we je alles vertellen over de cast van de film, de verhaallijn en de populariteit. Want, of we er nou écht zo van onder de indruk zijn, weten we nou net niet zo goed.

De verhaallijn van De Tatta’s

In het kort gaat de film over het volgende:

Een rijke familie raakt plotseling failliet en moet alles achterlaten. Ze zijn genoodzaakt te verhuizen van hun grote villa naar een flatje in een, naar hun mening, achterstandsbuurt. Het lijkt er in eerste instantie niet echt op dat ze goed ‘inburgeren’ en het goed mengt met de culturele diversiteit die in de buurt aanwezig is. Maar, uiteindelijk, na veel tegenslagen, lijkt het allemaal goed te komen. Toch… ?

In principe is het niet de allerbeste Nederlandse film die is gemaakt en die je zal zien. Echter is het wel erg populair bij jongere kijkers en dat komt onder andere door de cast. Althans, het zal vast aan de populariteit hebben bijgedragen.

De Tatta’s 2 zal je ongeveer het volgende verhaal opleveren:

De familie is eindelijk gesetteld in hun nieuwe wijk, totdat het desastreus bericht komt dat er een sloop om de hoek staat te kijken. Tot overmaat van ramp komt er ook nog eens een extra familielid bij de familie wonen, wat het nou niet echt veel comfortabeler maakt. Komt dit allemaal nog wel goed?

De cast van De Tatta’s

Nu gaan we over op hetgeen waar deze blog in het algemeen over gaat en dat is de cast van De Tatta’s. Allereerst beginnen we met het sterrengezin waar de film eigenlijk om gaat. Het betreft:

  • Vader Erik – gespeeld door Leo Alkemade
  • Moeder Laura – gespeeld door Leonie ter Braak
  • Zoon Daan – gespeeld door Sem van der Horst
  • Dochter Jessica – gespeeld door Sterre Koning

Ja, de oplettende lezer thuis is allang één naam opgevallen. Althans, de oplettende lezer van een bepaalde generatie. Het gaat namelijk over niemand minder dan Sterre Koning. Met meer dan 415k volgers op Instagram is deze zangeres en actrice in spé zeker bezig met een slag om de showbizz wereld van Nederland te overheersen. Sem van der Horst is ook bezig aan het timmeren van zijn acteercarrière.

Goed nieuws voor alle fans, er komt zelfs een De Tatta’s serie aan!

Bij Leo Alkemade en Leonie ter Braak hoeven we natuurlijk niet veel toelichting te geven. Al helemaal Leo Alkemade niet. Hij heeft zo’n sprekend gezicht, die je echt niet meer vergeet.

Andere bekende namen

Goed, de film bestaat natuurlijk uit veel meer acteurs dan bovenstaande vier acteurs. Zo spelen er ook andere bekende namen mee. Denk aan Vonneke Bonneke (speelt Beauty) Chris Tates, Hassan Slaby, Sinan Eroglu en Janice Blok. Het zorgt voor een dynamisch beeld waar ook veel humor in voorbij komt. Voor de liefhebbers van dit soort komedie, is het wat dat betreft een gat in de markt geweest.

De populariteit van Nederlandse films

Nederlandstalige films, je houdt er van of niet. Op een of andere reden is het voor heel veel Nederlanders erg cringe om naar te kijken. Nederlandstalige films worden soms daarom minder gewaardeerd. Eén mogelijke factor die daartoe leidt, is dat sommige Nederlandstalige films misschien niet dezelfde productiewaarde hebben als grote internationale producties, wat kan resulteren in een lagere kwaliteit van het acteerwerk of de regie. Daarnaast is het vaker dan eens dat sommige Nederlandstalige films thema’s of verhaallijnen bevatten, die niet resoneren met het brede publiek of die als te experimenteel worden beschouwd. Dit leidt doorgaans tot een lagere interesse of minder enthousiasme bij het Nederlandse publiek.

Ook staan Nederlandstalige films er om bekend dat ze vaak veel te oversekst zijn. Ze zijn dan al voor een hele doelgroep niet meer interessant om naar te kijken. Bovendien geeft het een beetje het gevoel van ‘nog één?’ en ‘kunnen ze niet iets nieuws verzinnen?’. Gelukkig lijkt De Tatta’s tot nu toe nog best goed in de smaak te vallen bij een groot publiek.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat De Tatta’s misschien wel kan uitgroeien tot wat moois. Na twee films en een aankomende serie, laat het toch enig spoor van succes achter. Met een leuke cast en een relatief originele verhaallijn die veel verschillende groepen in de samenleving aanspreekt, vinden wij het eigenlijk ook wel de moeite waard om even te bekijken. Op naar een leuke toekomst!

0 Shares
Gerelateerd