Now Reading: Nico Aaldering: vermogen, bedrijf, privéleven en meer feiten

Loading
svg
Open

Nico Aaldering: vermogen, bedrijf, privéleven en meer feiten

februari 23, 20246 min read

Nico en zoon Nick runnen al tijdenlang samen het bedrijf genaamd Gallery Aaldering. Echter was het Nico wie het bedrijf ooit oprichtte. Tegenwoordig is het bedrijf over de hele wereld bekend en komen de grootste belangstellenden naar het pittoreske Brummen om de auto’s te bekijken. Die naamsbekendheid, die kwam natuurlijk niet ‘zomaar’. Het bleek namelijk het gevolg van een uitzonderlijke vondst die vorig jaar aan het licht kwam.

Hoe het precies zit met deze beste man, dus wat zijn vermogen is, wat het verhaal van hem is en hoe zijn privéleven er uitziet, lees je in deze blog. We hopen in ieder geval dat je geïnspireerd raakt door zijn verhaal en enthousiasme en misschien zelf ook wel je dromen durft na te leven. We bedoelen dus niet dat je 1-op-1 moet kopiëren wat hij doet, maar een beetje inspiratie is nooit verkeerd, toch?

Wie is Nico Aaldering?

Goed, in het kort is Nico Aaldering de mede-eigenaar en oprichter van het bedrijf genaamd Gallery Aaldering. Dit bedrijft verkoopt de meest prachtige klassiekers en oldtimers en heeft door de jaren heen vele klanten gekregen. Hij begon ooit in Brummen en is hier nog steeds gevestigd. Wat overigens ooit startte met de verkoop van Alfa Romeo’s, breidde zich langzamerhand uit naar een groot scala aan andere Italiaanse en zelfs Britse auto’s. Vanaf dat punt werden de specifieke merken losgelaten, maar werd er wel meer ingezet op auto’s uit het hogere klassement.

Al voorafgaand aan de bijzondere vondst die Aaldering deed, kenden kenners uit Nederland en Europa zijn naam. Tegenwoordig is dat dus verschoven naar de hele wereld, waar we nu het een en ander over zullen uitdiepen.

Een grootste vondst voor het bedrijf

Maar liefst, en we maken geen grapje, 230 klassiekers en oldtimers heeft de beste man in 2023 op de kop getikt. Althans, makkelijk ging dat niet, hoor. De koop heeft namelijk wel een jaar geduurd en zal genoeg stress hebben opgeleverd. Maar in ieder geval kwam Aaldering in beeld toen er een brand was ontstaan in één van de loodsen en er bleek dat de eigenaar, de heer Palmen, in slechte gezondheid verkeerde, geen erfgenamen had en het dus via een bewindvoerder liet verkopen. Die bewindvoerder kwam bij Aaldering vanwege zijn ervaring en zo ging van het een het ander rollen.

In de collectie vonden ze onder andere een Lancia Aurelia Spider, maar ook een Mercedes Benz 300S Roadster. Beide wagens zouden samen al ongeveer een miljoen opleveren, dus moet je nagaan wat al die 230 wagens zouden hebben gekost… Of, nog veel beter, wat ze Aaldering hebben oplevert. Overigens was deze vondst, ook wel een barnfind genoemd, wel de grootste die hij ooit zou doen, maar absoluut niet de eerste die hij deed. In 2014 vond hij namelijk ook al een knalstaaltje aan exclusieve en bijzondere auto’s. Lucky him, want dat is zeker een droom voor velen.

Vermogen

Inkopen is vervolgens verkopen voor een hogere prijs, zodat je er winst op maakt. Hoewel Aaldering niet wil zeggen hoe veel de vondst, en alle jaren van ervaring, hem uiteindelijk hebben opgeleverd, zou je volgens sommigen wel kunnen spreken over een miljoenen vermogen. Dat komt omdat hij de auto’s met winst verkocht, maar ook omdat hij veel verdiende aan bepaalde vastgoedprojecten die hij nog had lopen.

Hij (en zijn zoon) zal er dus absoluut niet verkeerd bijzitten. Natuurlijk is een deel van de opbrengst van de verkoop ook geld om opnieuw te investeren, maar hij zal ongetwijfeld ook een deel voor zichzelf houden. Je werkt er immers hard voor en straks wil je ook lekker met pensioen, lijkt ons zo.

Privéleven

Over dat pensioen gesproken, heeft Aaldering iemand thuis om zijn succes mee te delen? Nou, voor zover wij weten is hij nog samen met zijn vrouw. Met die vrouw heeft hij zoon Nick gekregen evenals een dochter genaamd Nina. Hoewel zij niet zo betrokken is in het familiebedrijf als haar broer, is ze wel degelijk gek op het bedrijf en op klassiekers en oldtimers. Zo reed ze eens met Aaldering zelf de Mille Miglia en laat ze geregeld haar kopje zien op het bedrijf. Veel meer dan dit is er overigens niet over het privéleven van Aaldering bekend en weet je, dat hoeft ook niet. We bedoelen, waarom je neus steken in zaken die a) niet jouw zaak zijn en b) niet relevant zijn voor zijn verhaal? Je kan toch niet zeggen dat hij bijvoorbeeld zonder zijn zoon in het bedrijf nog steeds zou zijn benaderd voor de koop van die honderden klassiekers en oldtimers, do you?

Conclusie

Aaldering is een bijzondere man wie op late leeftijd nog de vondst van zijn leven mocht meemaken. Tegenwoordig is hij nog steeds actief in het bedrijf en is ook zoon Nick aanwezig om hem daarin te ondersteunen, net als dat hij een frisse wind met zich meebrengt. We hopen dat ze nog lang kunnen genieten van al het moois dat de autowereld hen te bieden heeft!

Loading
svg