a group of racing cars driving down a race track

Nyck de Vries: afkomst, vriendin, vermogen en meer

0 Shares
0
0
0

Iemand die zich niet per definitie interesseert in de Formule 1 zou ongetwijfeld weleens hebben gehoord van Max Verstappen. Echter is Verstappen, zo weten de kenners, niet de enige Nederlander die op een tamelijk hoog niveau binnen de autosport weet te presteren. Een andere naam, wie overigens momenteel op een ietwat omstreden reden in het nieuws is, is Nyck de Vries.

In deze blog zullen we van allerlei aspecten over deze jonge man vertellen. We zullen ingaan op zijn afkomst, zijn vriendin, geschat vermogen en nog veel meer. Dus, ben je net zo benieuwd als wij naar de man die achter al die nieuwsberichten schuilt? Lees dan gauw verder om het te ontdekken. Ennuh, vergeet niet

Wie is Nyck de Vries?

Nyck de vries is een Nederlands autocoureur. Een opmerkelijke prestatie waar hij zijn bekendheid bij het grotere publiek mee won, was de winst van het Formule 2-kampioenschap in 2019. In 2021 werd De Vries wereldkampioen in de Formule E. In ieder geval zou hij in 2023 zijn debuut maken in het Formule 1 team van AlphaTarui. Het was overigens niet de eerste keer dat hij iets te maken had met de F1, want al in 2020 was hij reservecoureur bij het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.

De Vries maakt aankomend Formule 1-seizoen zijn fulltime debuut in de sport bij het team van AlphaTauri. Hij gooide afgelopen seizoen hoge ogen met zijn invalbeurt namens Williams op Monza, waarna hij – na meerdere keren te zijn afgewezen – ineens voor verschillende teams een gewild eigendom werd. In 2021 werd De Vries wereldkampioen in de Formule E. In 2019 won hij het Formule 2-kampioenschap.

In ieder geval is deze jongeman al jarenlang succesvol binnen de autosport, al hoewel hij dus (nog) niet met de crème de la crème van de F1, waaronder Max Verstappen, meekomt.

Afkomst

Nyck de Vries werd in 1995 geboren in Sneek. Hoewel hij hier lang niet zijn hele leven is geweest, geeft hij in een interview wel aan dat hij zich absoluut terug voelt in zijn Friese stad. Hij voelt zich thuis bij de mensen die er wonen, voelt zich thuis op de plekken waar hij vaak kwam en heeft er een prettige jeugd ervaren. Klinkt natuurlijk hartstikke leuk, vooral om dat hij ook ‘de Vries’ van de achternaam heet. Een Friese De Vries, dus. Echter is er een puntje waar de ras-friezen het misschien niet mee eens zijn en dat is dat Nyck zelf helemaal geen Fries spreekt. Maar, ter verdediging vertelde hij eens dat zijn oma óók geen Fries spreekt en dat hij er niet mee opgegroeid is. Hij komt ook niet uit een klein dorpje, maar uit de ‘grote stad.

Vriendin

Nyck de Vries is zelf niet zo actief op de sociale media. Je vindt dan ook niet echt foto’s van een potentiële partner. Echter is er wel meer dan eens door websites verklaard dat hij wel degelijk een vriendin heeft. Een vriendin genaamd Eva Bruggenwirth. Als je naar haar foto’s kijkt, dan zie je ongeveer een jaar geleden meerdere foto’s van het koppel. Of ze vandaag de dag nog samen zijn, weten we dan ook niet zeker. Voor nu kan je nog genieten van de oude foto’s die nog online staan, zoals de foto die we hieronder hebben neergezet.

Vermogen

Vriendin of niet. Een echte Fries of niet. Nyck de Vries zal ongetwijfeld genoeg hebben verdiend aan zijn successen in de wereld van autosport. Hoe hoog het vermogen van deze inmiddels 29-jarige coureur is, is echter niet bekend. Enkele schatten het op meerdere miljoenen, anderen op ‘slechts’ enkele tonnen. Hij zal niet op de kleintjes te hoeven letten, maar een dikke vetpot zoals de autosport voor iemand als Max Verstappen is, is het voor De Vries waarschijnlijk niet.

Een opmerkelijke gebeurtenis

Al enige tijd geleden maakte De Vries zijn F1-debuut op het circuit voor Monza. Het was zijn sterke optreden dat hem deed opvallen bij de grote spelers. In 2023 kreeg hij dan ook, zoals vermeld, een contract aangeboden bij AlphaTauri. Maar waar dat een sterk beginpunt zou moeten zijn geweest voor zijn optreden in de F1, bleek niets minder waar. Het betekende namelijk het beginpunt van veel ellende, waar hij vandaag de dag nog mee te maken heeft.

In januari vorig jaar (2023) kwam namelijk aan het ligt dat vastgoedmiljonair Schothorst een kort geding had aangespannen. Het betrof een bepaalde lening die De Vries wilde gebruiken om een succes te behalen in de F1-sport. Hoe en wanneer die lening zou moeten worden terugbetaald en wanneer deze zou worden kwijtgescholden, ontstond het kort geding over. Hoewel De Vries het kort geding won, was dit niet het einde. Schothorst begon een bodemprocedure en kort geleden werd hij uiteindelijk in het gelijk gesteld. De Vries zou de lening en rente moeten terugbetalen aan Schothorst.

In dezelfde tijd zou De Vries ook nog eens zijn contract met AlphaTauri verliezen, na vele opeenvolgende ondermaatste prestaties. Het ene na het andere slechte nieuws zou op zijn deurmat vallen en dat is natuurlijk niet leuk. We hopen dat hij zijn carrière in de Formule E, waar hij nu mee bezig zou zijn, nog tot een mooi succes kan omdraaien. Daarnaast zijn we ook nog wel benieuwd wat hij gaat doen als dit het allemaal niet gaat worden… Genoeg om over te praten, lijkt ons zo!

0 Shares
Gerelateerd