Now Reading: Andy van der Meijde: vermogen, relatie, YouTube en meer feiten

Loading
svg
Open

Andy van der Meijde: vermogen, relatie, YouTube en meer feiten

februari 27, 20248 min read

Ooit was hij een professioneel voetballer, nu is hij een man met verschillende ondernemingen, al zegt hij zelf dat hij ‘ook maar wat doet, ja’. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Andy van der Meijde.

In deze blog zullen we je in ieder geval het een en ander over dit ‘fenomeen’ vertellen. Niemand had verwacht dat hij zijn carrière kon omdraaien naar zijn huidige en velen zijn verrast over wat hij voor zijn publiek betekent. We zullen je kennis vergroten over zijn vermogen, relatie, carrière en nog veel meer andere feiten. Het is allemaal zó interessant, dat we in eerste instantie niet konden wachten om dit over hem te schrijven. Want poeh, wat een man is het!

Andy van vroeger

Andy begon ooit met voetballen bij het Arnhemse Vitesse. Nadat hij in 1993 werd ontdekt en werd gescout voor Ajax, kon hij 4 jaar later voor het eerst in het eerste elftal meespelen. Een tijd lang werd hij verhuurd aan FC Twente, maar na zijn terugkomst bij Ajax, begon het echte succes.

Hij won met Ajax onder andere de landstitel, de Johan Cruijff Schaal en stond toen nog aan het voetstuk wat uiteindelijk zijn doorbraak naar het buitenland zou betekenen. Uiteindelijk zou hij na een overstap van Inter Milaan en Everton weer terugkomen in Nederland. Hier stond hij kortstondig onder contract bij PSV, maar in 2010 zou hij echt een einde brijen aan zijn professionele voetbalcarrière. Wat overigens ook niet mis bleek, is dat hij actief was bij het Nederlands Elftal en wel zeventien interlands met hen speelde.

Einde carrière

Die carrière, die eindigde niet zomaar. In 2012 kwam zijn biografie Geen genade uit. Daarin vertelde hij erg open over verslavingen en hoe het geld dat hij met zijn carrière verdiende, eigenlijk meer na- dan voordelen opleverde. Vanaf toen is het balletje gaan rollen voor zijn huidige werkzaamheden. Ineens zat hij bij alle grote praattafels en werd Van der Meijde een heuse tv-persoonlijkheid.

Youtube

In ieder geval een groot gedeelte van de jongere generaties zal Andy kennen van zijn Youtube-kanaal. Hierop heeft hij inmiddels al zo’n 350k abonnees vergaart en weet hij ze nog keer op keer te verrassen met de ene naar de andere grote naam. In zijn serie ‘Met Andy in de Auto’ praat Andy met van allerlei bekende personen over hun leven. Ook ‘Andy & Melisa Bespreken de Week’ blijkt een daverend succes en levert wekelijks tienduizenden kijkers op.

Maar zoals gezegd is Andy hier niet zomaar gekomen. Sterker nog, het ging een tijd helemaal niet goed met hem. Na en zelfs nog tijdens zijn leven als profvoetballer was hij bezig met drugs, seksuele escapades en nog veel meer dingen die over het algemeen niet erg bevordelijk zijn voor je leven. Uiteindelijk weet hij dit om te draaien naar een positieve noot, waarvan je het verhaal onder andere kan lezen in zijn andere bestseller genaamd ‘Andy!’.

Het ‘geheim’ van Andy

Andy is een uitvoerige man, die graag aanwezig is en niet vies is van het maken van een opmerking of twee. Waarschijnlijk is dat dan ook hetgeen wat mensen zo aantrekt aan hem. Hij is immers, zoals eens in De Stentor stond, geen ‘geen analyticus, geen cabaretier, geen presentator, geen journalist, ook geen prototype BN’er‘ (De Stentor, 2021). Nou ja, hoe hij het ook doet, laten we het erop houden dat wat hij doet nog steeds erg veel populariteit oplevert.

Relaties

Het is leuk om te zien hoe gelukkig Andy en Melisa, wie samen ook een gelijknamig realityprogramma hebben, nog zijn. Dat de band met een geliefde van Andy zo goed is, bleek namelijk niet zo vanzelfsprekend. Zo had hij tijdens zijn tijd als voetballer een relatie met ex-vrouw Diana, met wie hij ook nog eens 2 dochters kreeg. Het contact met de dochters is moeizaam komt nauwelijks van de grond. Hij heeft enorm spijt van zijn gedrag destijds, maar kan nu niets anders doen dan zijn best blijven doen om het contact te herstellen.

Ook de familiebanden binnen zijn eigen gezin en familie zijn niet zoals iemand die het liefst ziet. Zo spreekt hij zijn oudste zus en vader eigenlijk nooit. Maar goed, tegenwoordig vormt hij met Melisa, die van oorsprong kapster is, een samengesteld gezin. Wat veel mensen dachten, is dat het koppel in 2015 uit elkaar was gegaan. En inderdaad, ze zijn toen gescheiden, maar de reden daarvoor was niet omdat het nou zo slecht ging met hen. Het had namelijk allemaal te maken met dat de exen van Andy achter zijn geld aankonden, omdat het koppel in gemeenschap van goederen was getrouwd. Als Andy en Melisa scheiden, zouden de exen nergens meer aanspraak op kunnen maken.

Vermogen

Dat brengt ons als vanzelfsprekend naar de volgende vraag en dat is wat het huidige vermogen van Andy van der Meijde is. Tja, wat we hierover met zekerheid kunnen zeggen, is dat het een stuk minder was dan toen hij nog voetbalde. D’r bin miljoenen verbrast, om het maar even plat te zeggen.

En tegenwoordig, hm, tegenwoordig weten we het niet zo goed. Zo gaf hij een tijd geleden nog aan dat die ‘dikke auto’s’ die hij rijdt, hij gewoon gratis rijdt. Onderdeel van het influencer zijn, of zoiets. Overigens ligt het vermogen volgens degene die er wel iets over durven te zeggen, op zo’n 6 miljoen euro. Dat is ontzettend veel, waar je goed van kan leven. Bovendien heeft hij naast zijn carrière als de (niet-)influencer die hij is, ook nog een kledingmerk en brengt hij op nog een aantal andere manieren geld in het laatje. Ach, live and let live, denken we altijd als er wordt gesproken over het vermogen van iemand anders.

Conclusie

Andy van der Meijde, voormalig voetballer, heeft een turbulente carrière gehad met hoogte- en dieptepunten. Zijn leven na het voetbal is gekenmerkt door persoonlijke uitdagingen en publieke onthullingen, maar ook door positieve momenten van zelfreflectie en herstel. Zijn verhaal illustreert de complexiteit van roem, de valkuilen van excessen en de mogelijkheid van persoonlijke groei na tegenslagen.

Loading
svg