Weegschaal Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Al zolang veel mensen het zich kunnen herinneren, monitoren mensen hun gewicht. En, als je nog jong bent en het zelf niet doet, dan wordt het zelfs voor je gedaan. Denk maar eens terug aan die bezoekjes aan het consultatiebureau, bijvoorbeeld.

Misschien ben je zelf ook wel bezig met het wegen van jezelf (en andere dingen) en ben je op zoek naar een weegschaal. Gezien alles al duur zat is, wil je daar waarschijnlijk niet de hoofdprijs voor betalen. Dat snappen we en daarom vind je in deze blog van allerlei budget keuze weegschalen. We laten je zien dat goedkope weegschalen niet ten koste gaan van de nauwkeurigheid en de functionaliteit van het ding. Lees verder en ontdek welke parels van weegschalen er allemaal op de goedkope markt te vinden zijn.

Weegschaal Action

Goedkoop! Dat is de Action, zonder twijfel. Gelukkig voor jou verkopen ze er ook nog eens weegschalen. En ja, we schrijven expres in meervoud, want het zijn er ook meerdere. We zullen ze aan je laten zien, kijk hieronder maar.

For your information: we bespreken in deze blog geen keukenweegschalen, maar een weegschaal waar je jezelf op kan wegen.

Bamboe weegschaal

Prijs: €8,95
Max. gewicht: 180 kg

Je ziet het aan de titel al, maar het is dus bamboe weegschaal. Dat betekent helaas (?) niet dat de gehele weegschaal is gemaakt van dit materiaal, maar er slechts mee bedekt is. In ieder geval staat het leuk in de wat meer speciale badkamers met gekleurde tegels. Heb je een badkamer die volledig grijs/wit/zwart is, dan is dit misschien niet ‘hét’. Ach, waar bemoeien we ons ook mee, zet de weegschaal neer waar je ‘m neer wilt zetten. Hij kost maar een klein tientje, dus wat ons betreft schaf je er zelfs meerdere mee aan. Hoe dan ook zie je je gewicht op een digitaal display en betreft de nauwkeurigheid tot een cijfer achter de komma. Goed genoeg, toch? (Moet je trouwens wel minder wegen dan 180 kg…)

Klik hier om de weegschaal te bekijken

Slimme weegschaal

Prijs: €12,95
Max. gewicht: niet bekend

Deze weegschaal is uitgerust met een LCD-scherm en biedt veelzijdige functies. Naast het meten van je gewicht, houdt hij ook je vetpercentage, BMI, spier- en botmassa, vochtgehalte en visceraal vet (whatever that may be) bij. Bovendien kun je eenvoudig verbinding maken met zowel iOS- als Android-smartphones via bluetooth. Je krijgt door de verbinding met de app op je telefoon inzicht in al die essentiële gegevens. Met deze geavanceerde weegschaal ben je goed op weg naar het behalen van je gezondheidsdoelen. Met andere woorden: deze weegschaal schaf je aan als je actief bezig bent met het monitoren van je gewicht, of het nu gaat om het creëren van spiermassa of het afvallen. En dat voor maar dertien ‘eu’! Koopje, toch?

Klik hier om de weegschaal te bekijken

Weegschaal Lidl

Het assortiment van weegschalen bij de Lidl is nóg veel uitgebreider dan dat van de Lidl. Gezien we je niet eindeloos willen vermoeien met van allerlei opties, houden we het bij een zorgvuldig geselecteerde selectie. Lees gauw verder om te zien wat we voor je hebben uitgezocht.

SILVERCREST® PERSONAL CARE Personenweegschaal

Prijs: €8,99
Max. gewicht: 180 kg

Aan de hand van 4 sensoren wordt er nauwkeurig vastgesteld wat jouw gewicht is. Wist je trouwens dat het best handig is om een weegschaal in huis te hebben als je veel aan het reizen bent. Wat je dan moet doen, is eerst alleen op de weegschaal gaat staan. Je weegt bijvoorbeeld 75 kg. Hierna ga je met de koffer in je hand op de weegschaal staan. Je ziet nu het gewicht van 100 kg staan. Dit betekent dat je koffer dus 25 kg weegt, wat waarschijnlijk te zwaar is voor de vliegmaatschappij waarmee je op reis gaat. En oh ja, dat kan je trouwens ook allemaal makkelijk met deze weegschaal doen, gezien hij meteen aangaat als je erop gaat staan. Geen gehannes met losse knopjes, maar gewoon hoe je het van een weegschaal verwacht. Als laatste weetje: de gewichtsweergave is in kg en kan je ook in lb of st instellen.

Klik hier om de weegschaal te bekijken

SILVERCREST® PERSONAL CARE Diagnoseweegschaal

Prijs: €12,99
Max. gewicht: 180 kg

De naam van deze weegschaal klinkt wat ons betreft wat aanvallend. Diagnoseweegschaal? Hoezo diagnose?

Goed, het moet je maar persoonlijk aangaan, maar met de diagnose bedoelt Silvercrest ongetwijfeld niets negatiefs. Het is juist eerder om aan te geven wat er allemaal voor extra’s bij deze weegschaal geldt. De weegschaal weergeeft namelijk niet alleen je gewicht, maar ook je caloriebehoefte, spier- en botmassa, vochtgehalte en lichaamsvet weer. Omdat er 12 geheugenplaatsen zijn geïntegreerd, kan je bijvoorbeeld goed bijhouden hoeveel er in de week bij komt of juist afgaat. Erg handig dus als je bezig bent met het actief sporten. En nee, je hoeft hier niet naar te kijken, maar waarom niet? Zo lang je het niet onzeker maakt, zouden wij graag zeggen dat je je gang kan gaan.

Klik hier om de weegschaal te bekijken

SANITAS Personenweegschaal met app

Prijs: €7,99
Max. gewicht: 180 kg

Nóg een stap verder dan de vorige weegschaal, neem je wel bij de aanschaf van deze weegschaal. De weegschaal kan je namelijk connecten met een app op je telefoon. Deze app fungeert als een soort health coach, waarbij je inzicht krijgt in analysegegevens en grafische evaluaties van de lichaamswaarden. Mocht je bijvoorbeeld trainen met een personal coach, dan weet hij of zij waarschijnlijk exact wat dit voor jou als uniek persoon betekent. Overigens hoef je dit niet allemaal te gebruiken en kan je de weegschaal ook gebruiken voor slechts het meten van je lichaamsgewicht. Dit doet de weegschaal aan de hand van 3 sensoren.

Klik hier om de weegschaal te bekijken

Andere budget keuzes

We geven hier aan op welke plekken je nog meer een goedkope personenweegschaal kan aanschaffen. Lees je gauw verder?

Weegschaal Soehnle

Prijs: €17,99
Max. gewicht: 130 kg

Het voordeel van de Soehnle personenweegschaal analoog Tempo is dat hij analoog is. Dit houdt in de praktijk in dat je geen batterijen nodig hebt en de personenweegschaal for ever blijft werken. Daarentegen is het nadeel dat het een stuk minder nauwkeurig is dan een digitale weegschaal. Daar kan je vaak op de 100 gram nauwkeurig zien wat je weegt, waar het hier altijd een beetje gokken tussen hele kilo’s blijft. Bovendien loopt de weegschaal ‘maar’ tot 130 kg, wat voor lang niet ieder persoon genoeg zal zijn. Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat, dus. Maak zelf de overweging of een dergelijke weegschaal voor jou de moeite waard is.

Klik hier om de weegschaal te bekijken

Weegschaal Medisana

Prijs: €13,99
Max. gewicht: 180 kg

Mooi zwart is niet lelijk. En zo geldt dat ook bij de Medisana PS 402 personenweegschaal. Hij doet wat hij moet doen en weegt op 0,1 kg nauwkeurig door 4 ingebouwde sensoren. Omdat de weegschaal binnen tien seconden weer automatisch uitschakelt, hoef je ook niet bang te zijn dat degene na jou in de badkamer, ziet wat je gewicht is. Een ander bijkomend voordeel is dat de batterijen waarop de weegschaal loopt, mee worden geleverd met het pakket. Zonder enige poespas kan je vrijwel direct beginnen met wegen. Geen smoesjes meer en laat maar even zien wat voor goeds dat confronterende moment je kan opleveren.

Klik hier om de weegschaal te bekijken

Koopgids personenweegschaal

Aan de hand van de volgende punten weet jij binnen no time voor welke personenweegschaal je wil gaan.

 1. Weegcapaciteit
  Controleer de maximale weegcapaciteit van de weegschaal om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor je gewicht. Misschien wat confronterend, maar ja, that’s life.
 2. Nauwkeurigheid
  Kies een weegschaal met een hoge nauwkeurigheid om betrouwbare meetresultaten te krijgen.
 3. Display
  Controleer of het display van de weegschaal duidelijk leesbaar is, zelfs bij weinig licht. Als het display digitaal is, gaat dat natuurlijk makkelijker dan bij een analoge weegschaal.
 4. Functies
  Overweeg welke extra functies ke belangrijk vindt, zoals het meten van lichaamsvetpercentage, BMI (Body Mass Index), spiermassa, botmassa, en meer. Sommige geavanceerde weegschalen bieden deze functies.
 5. Geheugen en connectiviteit
  Sommige weegschalen slaan meetgegevens op en kunnen deze synchroniseren met een app op je smartphone of tablet voor het bijhouden van jouw gezondheidsdoelen.
 6. Batterijen
  Controleer welk type batterijen de weegschaal gebruikt en hoe lang de batterijen meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

Ja? Alles goed doorgelezen? Fijn! Dan is het nu tijd om dan echt een weegschaal aan te schaffen. Laat jouw weten over je eigen gewicht naar beginnen. Je gaat er vanaf nu nooit meer omheen draaien, wat ons betreft!

0 Shares
Gerelateerd