group of people playing soccer on soccer field

Xavi Simons: vriendin, familie, vermogen en meer feiten

0 Shares
0
0
0

Nog maar 20 jaar, issue. En nu al weet hij de nationale en internationale markt te verbluffen met zijn talent. We hebben het natuurlijk over niemand minders dan Xavi Simons. De sport die hij beoefent is, misschien wat minder verrassend, voetbal. Zijn marktwaarde blijft maar stijgen en zou aankomende zomer 2024 al op tientallen miljoenen liggen.

In deze blog lees je over het succes van Simons, maar ook over waar hij vandaan komt. Wie is zijn familie? Heeft hij een relatie? Wat heeft hij in die jaren qua vermogen opgebouwd? En stiekem zijn we ook wel nieuwsgierig naar zijn plannen over de toekomst. Ach, begin maar gauw met lezen, dan zal je begrijpen waar we op doelen.

Wie is Xavi Simons?

Op 21 april 2003 werd oud profvoetballer Regilio Simons vader van een jongen genaamd Xavi Simons. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Xavi het talent van zijn vader had geërfd. Dat vond niet alleen zijn vader, nee, op zesjarige leeftijd trok Xavi al de aandacht van Villareal CF. Dit is een bekend internaat, maar omdat Simons nog zo jong was, besloten zijn ouders dit aanbod toch af te slaan.

Enige tijd later volgende een aanbod van FC Barcelona, inclusief aanbod voor een woning en zo geschiedde het dat in seizoen ’10/11 Simons zou spelen bij de jeugd van Barcelona. De volgende jaren zou nog bij Barcelona blijven spelen, totdat het seizoen van ’19/20 aanbrak. Een leuk feitje: in de tussentijd bij Barcelona won Simons vier maal de Ballon d’Or voor beste jeugdspeler.

Paris Saint-Germain en PSV

In 2019 werd het prestigieuze FC Barcelona ingewisseld voor Paris Saint-Germain. De reden hiervoor zou te maken hebben gehad met een enorm verschil in salaris, evenals het niveau van het team waar Simons in zou spelen.

Jaren gingen voorbij en in 2021 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van PSG. Supergaaf, want zijn goede spelen zorgde ervoor dat hij aan het einde van dit jaar zijn basisdebuut maakte. Je zou het misschien niet denken, maar in de zomer van 2022 kwam Xavi Simons naar Nederland. Who would’ve thought dat hij gewoon in ons eigen land zou gaan spelen! Overigens betrof het een transfervrije overstap naar PSV, waar hij tot 2027 tekende.

Het verbaast je misschien dat hij nu weer terug is bij Paris Saint-Germain. Misschien verbaast het je wat minder als we vertelden dat er bij het contract van PSV een clausule was bijgevoegd dat hij weg kon bij PSV als Simons zelf weer naar PSG wilde gaan. Snap je het nog?

RB Leipzig

Nou ja, uiteindelijk zou Simons in 2023 weer terug zijn gekeerd naar PSG. Hij tekende een contract voor vier jaar, met een mogelijk salaris iets meer dan een (!) miljoen euro per jaar. Echter vertrok hij al gauw op huurbasis naar RB Leipzig voor het seizoen ’23/24. Wanneer hij terugkomt, is niet bekend. Wel is bekend dat de marktwaarde van de beste man dit seizoen al op zo’n 70 miljoen euro ligt. En oh ja, hij speelt tegenwoordig ook in het Nederlandse Elftal. Dat is óók niet iets om onvermeld te laten!

Vermogen

De snelle rekenaars onder ons kunnen met een jaarsalaris van miljoenen wel bedenken dat Xavi Simons tegenwoordig inderdaad een miljonair is. Gezien we niet echt op de hoogte zijn van zijn uitgavenpatroon en bezittingen, durven we niet te zeggen op welk bedrag het dan exact ligt. Nou ja, hij zal er vast goed van kunnen even, daar is geen twijfel over mogelijk. Zolang hij zich maar niet verliest in het geld en zich blijft focussen op het voetballen, zien we het wel goed komen.

Het is namelijk geen geheim dat sommige mensen niet goed met geld, laat staan geld van dat kaliber, kunnen omgaan. Niet dat we zeggen dat dat ook het geval is met Xavi, maar hij hoeft zijn focus maar te verleggen en het is ‘done for‘.

Familie en vriendin

Zoals we eerder in het artikel al vertelden is Xavi Simons de zoon van ex-profvoetballer Regillio Simons. Xavi heeft overigens ook nog een broer genaamd Faustino. Faustino kan ook voetballen en heeft bij meerdere clubs gespeeld, maar doet dat niet op hetzelfde niveau als zijn jongere broertje. Aan de foto’s op de Instagram-page van Faustino te zien, is hij ongetwijfeld heel erg trots op hem.

Xavi op de foto met broer Faustino

Soms vergeten we trouwens dat Xavi nog ‘maar’ 20 (bijna 21) jaar is en dat hij misschien nog helemaal niet veel levenservaring heeft opgedaan. Er zullen bijvoorbeeld genoeg mensen van zijn leeftijd zijn die nog niet echt de behoefte hebben gehad naar een liefdespartner. Bij Xavi hebben we in ieder geval geen idee of hij a) een vriendin (of vriend) heeft, of hij b) er wel behoefte aan heeft en c) dat hij het zal delen als het inderdaad wel zo is. Hij heeft er schijnbaar voor gekozen om zijn privé privé te houden en dat kunnen we ook eigenlijk wel waarderen. Misschien nog een laatste detail dat relevant voor je kan zijn: het zusje van Xavi, Kenzo, sprak hem bij een uitreiking van een prijs emotioneel toe.

Conclusie

Xavi Simons is misschien wel hét wondertalent in de voetbal waarvan je niet wist dat hij bestond. Al op 6-jarige leeftijd(!) werd zijn talent ontdekt en gezien. We zijn ontzettend trots op hem en zijn benieuwd naar wat de toekomst hem zal brengen. Wellicht staat hij paraat om de nieuwtjes te ontvangen, dus als je iets weet, schroom dan niet om ons te contacteren.

0 Shares
Gerelateerd