silhouette of person on window

Zonder cast geen serie: dít is de cast van Sleepers!

0 Shares
0
0
0

Sleepers. Het klinkt als een Engelstalige serie welke ongetwijfeld wel een groot succes heeft behaald, maar niets is minder waar. Althans, dat succes klopt wel ongeveer, maar de serie is niet Engelstalig. Nee, nee, het is weer eens een serie van Nederlandse bodem. En niet eentje waarvan de rillingen op je rug gaan staan van het gehalte cringe dat erin voorkomt, maar eentje die echt geweldig is.

In deze blog vertellen we je uiteraard waar de film over gaat, waar je het kan bekijken, hoeveel seizoenen er zijn en ook… welke acteurs er allemaal in spelen. We kunnen je nu al beloven dat de acteurs erg goed zijn en we weten bijna zeker dat je een groot deel van de cast al kent.

Het verhaal van Sleepers

IMDb-rating: 7,8/ 10 ⭐️
Eerste release: 2022

Je familie kies je niet uit, dat is algemeen bekend. Maar wat als je stiefvader je naar de politieschool stuurt, zodat jij daarna inside information naar hem kan pasen, vanwege zijn criminaliteit in de onderwereld? Het overkomt de arme rechercheur Martin Oudkerk. Helaas wordt zijn stiefvader Henk ook nog eens op brute wijze vermoord. De groep verantwoordelijke criminelen komt achter Martin aan, maar weet hij zich wel staande te houden en, nog belangrijker, kan hij zijn gezin beschermen? Dit kan alleen maar fout gaan…

Bekijk hieronder de trailer. Let op: er wordt gewerkt met een kijkwijzer, waarbij een leeftijd van 16 jaar wordt aangegeven. Geloof ons dat hier serieus mee om moet gaan.

Sleepers is een serie die te zien is op Videoland. Om deze serie te bekijken, heb je een abonnement nodig.

De cast van Sleepers

Nou, eigenlijk zie je het al op de thumbnail van bovenstaande trailer, maar er doen heel veel bekende koppies aan deze serie mee. We zetten ze, zoals beloofd, voor je op een rijtje:

 • Robert de Hoog
  Speelt Martin Oudkerk in Sleepers
  Eigenlijk dé hoofdrolspeler van deze serie. Martin is de rechercheur die gedwongen wordt om te participeren in de onderwereld, terwijl hij de balletjes in zijn privé leven ook omhoog moet houden
 • Maryam Hassouni (S1) en Sinem Kavus (S2)
  Speelt Noura Oudkerk in Sleepers
  Noura is de vrouw van Martin in deze serie. Ze maakt zich geregeld druk over de whereabouts van haar man. Een pientere vrouw die haar man goed kent en al snel doorheeft dat er iets aan de hand is.
 • Ravi Beewkes
  Speelt Max Oudkerk in Sleepers
  Max is een dove jongen, wie in het echt overigens ook echt doof is, en is de zoon van Noura en Martin. Hij maakt nogal iets mee met zo’n vader als die van hem…
 • Hans Kesting
  Speelt Henk van Praag in Sleepers
  De charismatische drugsbaron die het in zich had om Martin van de straat te plukken. Om vervolgens misbruik van hem te maken, door hem binnen de politie een dubbelrol te laten spelen. Wat is Hans Kesting toch een geweldige man.
 • Lineke Rijxman
  Speelt Ans van Praag in Sleepers
  Waar een Meneer van Praag is, is in dit geval ook een Mevrouw van Praag, oftewel Ans. Nadat haar man van haar wordt ontnomen, staat ze als een sterke leider die zich goed staande houdt tussen alle mannen in deze brute wereld.
 • Henk ten Cate
  Speelt Jan Willem van Dijk in Sleepers
  Een debuut voor deze acteur, wie eigenlijk een voetbaltrainers is, maar wie op een wat oudere leeftijd zich nog waagt aan dit vak. Henk ten Cate is overigens is overigens een technisch rechercheur bij de politie.
 • Teun Kuilboer
  Speelt Willem in Sleepers
  Willem, de beste vriend van Martin, wordt met Martin meegesleurd de diepte in. De diepte die we, zoals je nu wel begrijpt, classificeren als de onderwereld.
 • Marieke Heebink
  Speelt Els Everse in Sleepers
  Ja, ja. De politie kan natuurlijk niet bestaan zonder een politiechef. Dat deze dan weer net erg cynisch is, is niet altijd even handig. Overigens valt het volgens ons bij de kijkers wel in de smaak, maar dat terzijde.
 • Nazmiye Oral
  Speelt Gülsah Sur in Sleepers
  De Officier van Justitie die in deze serie meer dan eens moeite keuzes moet maken. Ze doet het goed, maar poeh, wat graag zouden wij niet in haar schoenen willen staan.
 • Sabri Saddik
  Speelt Rachid Amrabat in Sleepers
  Oui, oui, één rechercheur is natuurlijk nooit genoeg op een heel bureau. Ook deze beste man is iemand die keuzes zal maken waarvan je je wenkbrauwen zal optrekken.

Zo, nu hebben wel wel ongeveer iedereen gehad. Althans, nog niet iedereen, maar wel de personen die je ongetwijfeld het mees in de serie zal terugzien. Maar goed, om nog even een paar namen te noemen: je hebt nog rijksrechercheur Judith (Rifka Lodeizen) en Boom (Carlos Schram).

Moet ik de serie ook kijken?

We kunnen je niks verplichten en gaan je ook niks verplichten. Als je nu al denkt dat het kijken van deze serie geen goed idee is, moet je dat ook zeker niet doen. Houd je wel van wat spanning en actie, dan kan je het altijd een go geven. Het is trouwens niet altijd handig om tijdens het eten te kijken, want een aantal zeer gedetailleerde martelingen wekken nou niet echt de eetlust op. Hoe dan ook hopen we dat je middels deze blog voldoende bent geïnformeerd over deze serie. Zolang jij een besluit maakt over wat je wel of niet wil kijken, houden wij ons lekker op het ‘voorproeven’ van series en het maken van besluiten of we hier iets over gaan zeggen of niet.

0 Shares
Gerelateerd